6 Eylül 2011 Salı

FIRINDA KARNABAHAR



MALZEMELER

2 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 adet limon
Yarım bağ maydanoz
5-6 diş sarımsak
Karabiber,pulbiber,tuz,sıvı yağ
1 adet karnabahar
250 gr kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu tariften önce hep kızartmasını yerdim karnabaharın.Tüm kızartmalarda olduğu gibi yağdan dolayı biraz ağır gelirdi bana sindirmesi. Bir gün akşam Ayşe abla beni yemeğe davet edip bu tarifi yapmıştı. O gün bu gündür ne zaman karnabahar alsam hep bu tarifteki gibi pişiririm. Fırında piştiği için ve çok az yağ kullanıldığı için yemesi ve sindirmesi daha kolay oluyor. Hafif yemeklerden hoşlananlar için rahatlıkla tavsiye edebilirim. Bu kadar övgüden sonra hadi tarife başlayalım…

Öncelikle karnabaharı bir tencerede haşlayalım.Haşlandıktan sonra süzüp soğutalım bir kenarda.Başka bir kapta ince ince kıyılmış maydanozların üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.(Sarımsakları rendelersek lezzeti daha da yoğun olacaktır.)

  Soğumuş karnabaharı bir borcama yerleştirip hazırlamış olduğumuz harcı;üzerini kaplayacak şekilde yayalım.En üst katmana rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra bıçakla dilimleyerek servise sunalım.Ne kadar sıcak yenirse o kadar lezzetli olur, tabi ağzınızı yakmadan...



3 yorum:

  1. ellerinize sağlık @Kalordafrida

    YanıtlaSil
  2. Tarifi denedik, elinize sağlık hoşumuza gitti. Biz yerken üzerine yoğurt ekleyerek yedik. Bu şekilde de denenebilir, yoğurt ayrı bir lezzet katıyor.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun canım.Beğenmenize sevindim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...