20 Eylül 2011 Salı

İKİ RENKLİ MOZAİK PASTA


MALZEMELER
1 paket beyaz petibör bisküvi
1 paket kakaolu petibör bisküvi
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 litre süt
Alüminyum folyo


HAZIRLANIŞI
Öncelikle çikolatalı sosu hazırlayalım. Bunun için un, kakao ve şekeri bir tencerenin içine dökün ve çırpma teli ile homojen bir kıvama gelene dek karıştırın. İyice karıştıktan sonra sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından yumurta sarısını ekleyin. Yüksek ateşte sürekli çırpın. Çikolatalı sosun üzeri baloncuklar çıkarınca içine margarini ilave edin ve karıştırın. Margarin eridikten sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Dikdörtgen bir tepsi kalıbının içine alüminyum folyo ile kaplayın. Kalıbın taban kısmını bir parmak kalınlığında çikolata sosu ile kaplayın. Ardından bir kaşık yardımıyla bütün bisküvilerin arka kısımlarına çikolatalı sos sürün ve dikey bir şekilde art arda kalıbın içine yerleştirin. Burada biraz dikkatli olmanız gerekiyor; çünkü sosun kıvamı yoğun olduğu için bisküviler çabucak kırılabiliyor. Bisküvileri bir kakaolu bir beyaz olacak şekilde dizin. Yan kısımlara ikişer sıra yan yana gelecek şekilde bisküvileri dizin. En üst katmanı çikolata sosuyla kaplayın ve bir gün buzdolabında bekletin.

Servis yapmadan önce alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak pastayı düz kaba alın. Bir bıçak yardımıyla verevine (baklava dilimi gibi) keserek servise sunun. Dilerseniz üzerini hindistan cevizi, fındık, ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...