6 Eylül 2011 Salı

UN TARHANASI ÇORBASI (KIYMALI)


MALZEMELER (Tarif 2 kişiliktir)


4 yemek kaşığı tarhana
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
Kuru nane,pul biber,tuz
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Bir miktar sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Birkaç saat önceden tarhanayı 2 bardak soğuk suya ıslayalım. Topaklanmaması için tarhananın suda iyice çözündüğünden emin olalım. Bir miktar yağ ile kıymayı kavuralım. Kıyma güzelce kavrulduktan sonra salçayı, sarımsağı (rendelenmiş), naneyi ve biberi ekleyelim. Bir miktar daha kavurduktan sonra (sarımsakların tadı çıkana kadar) tarhanayı içinde bulunduğu suyla birlikte yavaşça tencereye ekleyelim. Bir elimizle de karıştırmaya devam edelim. Koyu bir kıvam alacaktır. İlave olarak 3 bardak sıcak suyu ekleyelim. Kaynayana dek karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 3-5 dk karıştıralım. Çorbamız yemeğe hazır. Afiyet olsun.


NOT: Arzu ederseniz kıyma yerine et suyu tableti ya da et suyu ile de yapabilirsiniz. Et suyu tableti kullandığınızda 2 kişilik tarif için ilave tuz eklememeniz daha iyi olacaktır. Ancak 4 kişilik bir çorba yapacaksanız hazır et sularının tuzu yetersiz kalacaktır. Bir miktar tuz ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...