29 Eylül 2011 Perşembe

KREMALI PATATES EŞLİĞİNDE KÖRİLİ TAVUK


MALZEMELER
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
1 adet paprika ( büyük kırmızı biber )
150 gr haşlanmış mısır ( ben kavanozda satılanlardan kullandım )
250 gr mantar
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ

PATATES HAŞLAMASI İÇİN MALZEMELER
5 adet büyük boy patates
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz

KREMALI SOS İÇİN MALZEMELER
200 gr krema
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ( ya da büyük  bir diş sarımsak )
1 adet tavuk bulyon
Yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 kaşık tereyağ


KÖRİLİ TAVUĞUN HAZIRLANIŞI
Tavukları iyice yıkayın.Doğrama tahtasının üzerinde uzun ince ( jülyen ) doğrayın. Teflon bir tavayı ocağa alın.Tavanız iyice ısındıktan sonra sıvı yağ ekleyin.Ardından tavukları yüksek ateşte karıştırarak soteleyin.

Bir taraftan da diğer malzemeleri hazırlayın.Mantarları yıkayın ve uzunlamasına  doğrayın.Biberi yıkayın ve uzun ince doğrayın. Mısırları da güzelce yıkayın. Tavuklar kızarınca kırmızı biberleri de tavanın içine ekleyin. Baharatları ilave edin. Biberler kızardıktan sonra mantarları ekleyin.Mantarlar kızardıktan sonra da mısırı ekleyin, 2 dk da pişridikten sonra ocaktan alın.Sıcak olarak servise sunun.
Yanında yemek için pilav, erişte, salata da yapılabilir. Ben kremalı patatesle servis yaptım.

PATATESLERİN HAZIRLANMASI
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Hepsini doğradıktan sonra bol su ile yıkayın. Bir tencerenin içine patatesleri alın ve  üzerini bir parmak geçecek şekilde su ile doldurun. Haşlama suyunun içine defne yaprağı ve tuzunu ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra bir süzgeçte suyunu süzün. Servise sunun.

KREMALI SOSUN HAZIRLANMASI
Teflon bir tavanın içine tereyağını alın ve ocağa koyun. Tereyağı eridikten sonra sarımsak tozunu ekleyin. Sarımsaklar kızardıktan sonra kremayı ekleyin ve karıştırın. Hemen ardından diğer malzemeleri de ilave edin. Krema bir iki kez kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşacaktır. Koyulaşınca ocaktan alın. Servise sunun. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. cok severim korili tavugu... yanindaki esliklciler de tam agzima layik, afiyet olsun yiyenlere demek dusuyor:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler yorum için.İmkan olsa da ikram edebilsem :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...