9 Ekim 2011 Pazar

İNCİRLİ TARÇINLI KEK


MALZEMELER
6 adet kuru incir
2 yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın tozu
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

İncirleri ılık su ile iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra bir doğrama tahtası üzerinde minik küp şeklinde doğrayın. İncirleri çukur bir kaba alın. Aynı kabın içine bir buçuk su bardağı ılık  su ekleyin. Doğranmış incirleri iki buçuk saat suda bekletin.
Çukur bir kapta yumurta akı ile şekeri mikserle köpük şekline gelene dek çırpın. Sonra yumurta sarısını ve cevizi ekleyin bir spatula ile hafifçe karıştırın. Ardından unu, tarçını ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karıştırın. En son olarak incirleri suyu ile birlikte ekleyin; güzelce karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun.
Dilerseniz üzerini krema ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...