KAĞIT KEBABI


MALZEMELER

500 gr kuzu eti ( kuşbaşı doğranmış )
500 gr arpacık soğan
1,5 su bardağı bezelye
2 orta boy patates
4 adet yeşil sivri biber
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates
50 gr tereyağ
Tuz, karabiber, kekik
Kişi sayısı kadar fırın kağıdı ( yağlı kağıt )


HAZIRLANIŞI

Arpacık soğan hariç bütün malzemelerimizi küp küp doğrayın.
Arpacık soğanları soyun ve yıkayın. 
Ardından geniş bir tavayı ocağa koyun ve yüksek ateşte ısıtın. Tava  iyice ısındıktan sonra sıvı yağı ekleyin.
Yağ; iyice ısındıktan sonra etleri içine atın ve karıştırıp soteleyin. Etler suyunu çektikten kısa bir süre sonra sertlik sırasına göre önce soğanları, ardından havuçları birer ikişer dakika arayla patatesi, yeşil biberi ekleyip bir miktar soteleyin hemen ardından bezelyeyi de ekleyin. Hazırlanan karışımı geniş bir kaba alıp baharatlarını ekleyip hafifçe karıştırın. Böylece iç malzemeleri hazırlamış oluyoruz.
Yağlı kağıdınız kesilmiş halde değilse yaklaşık 25-30 cm boyutunda bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin. Hazırlanan iç malzemeyi 6 parçaya ayırın. Ayıracağınız parçaları kişi sayısına göre ayarlayın. Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız iç malzemeyi kağıdın ortasına ekleyin.


Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağ, bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı domates ekleyin. İsteğe göre domatesin suyundan da bir miktar koyabilirsiniz. 
İç malzemeleriniz bitene kadar aynı işleme devam edin.
Gelelim katlama işine. Kağıdın iki ucunu birleştirerek malzemeyi kağıdın ortasında toplayın. Böylece kağıdı ikiye katlamış olacaksınız. 
Kağıdın bir kenarından başlayıp küçük bir yarım ay olacak şekilde  içe doğru kıvırarak katlayın. Daha sıkı olması için her seferinde bitirdiğiniz yerden katlamaya özen gösterin. Her bir porsiyon için aynı işlemi tekrarlayın. İçinin hava alması için katlama işi bittikten sonra kağıdın üzerine bir çatal batırın. Hepsini fırın tepsisinin içine dizin. 
Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin. Eğer etiniz taze ise 40 dk pişirmemiz yeterli olacaktır.
Piştikten sonra kağıdın kenar kısımlarından makas yardımıyla bir kapak açın. İster kağıtla birlikte isterseniz kağıttan çıkarıp yanına pilavla servis edebilirsiniz.
Ben kağıtla birlikte sunum yaptım. Kağıtları açma işini de konuklarıma bıraktım. Yemesi eğlenceli. Lezzeti ve sunumuyla çok şık bir yemek oldu. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Cok lezzetli gorunuyor.Ellerine saglik.Deneyecegim bunu :))

    YanıtlaSil
  2. çok severim, ellerine saglik :) bir kere esime yapmistim pek farkini gormedim dedi yine beni deli etmisti hihi :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder