18 Ekim 2011 Salı

KÜNEFE


MALZEMELER
250 gr taze kadayıf
250 gr mozerella peynir

ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Kadayıfları, mutfak makası ile minik minik kesin. Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün. Tereyağını her yerine dağıtın. Elinizle iyice karıştırın. Kadayıfları iki eşit parçaya ayırın. Kadayıfın ilk yarısını teflon bir tavanın içine koyun ve güzelce yayın.
Sonra püre ezme aleti ile kadayıfın her yerine bastırın. İyice bastırdıktan sonra üzerine rendelenmiş mozerella peyniri yerleştirin. Mozerellanın üzerine de geriye kalan kadayıfları yerleştirin.
Püre ezme aleti ile her tarafına bastırın.
Kısık ateşte tavayı çevire çevire pişirin. Ve sürekli ezme aleti ile bastırın. Alt kısım kızardıktan sonra üzerine düz bir tepsi ya da tabak kapatıp ters çevirin.



Sonra pişmeyen tarafı tekrar tavaya koyun. Kızarana kadar kısık ateşte çevire çevire pişirin. Sıcak servis yapın. .Üzerine dondurma ya da kaymak da ekleyebilirsiniz. Sadesi de çok lezzetli oluyor.
Ben dondurma ile servis yaptım, künefenin sıcaklığı ile dondurma hemen eridi :)
Bu tarifin püf noktası sürekli çevirerek ve bastırarak pişirmektir. Çıtır çıtır bir lezzet sunuyorum sizlere. Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Sitede harika tarifler var,ellerinize saglik.Iyiki tesadüfen kesfetmisim sitenizi.Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...