PATATES PÜRESİ, BRÜKSEL LAHANASI EŞLİĞİNDE KIZARMIŞ TAVUK BUDU


SARIMSAKLI FESLEĞENLİ PATATES PÜRESİ MALZEMELERİ
6 Adet orta boy patates
1 diş rendelenmiş sarımsak
4 adet taze fesleğen yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir miktar kaşar peyniri ( rendelenmiş )
1 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve iyice yıkayın. Bir tencerede kaynatın. Kaynattıktan sonra üçte biri ayrı bir kaba alın. Geriye kalan patatesleri kısık ateşte yarımbardak suyla ezerek pişirin.
Ayırdığınız patateslerin üzerine yarım bardak sütü, fesleğeni,tuzu ve  sarımsağı  ekleyin ve mutfak robutuyla iyice karıştırın. Rondo da kullanabilirsiniz. Malzemeler iyice karışınca ocaktaki diğer patateslerin içine ilave edin. Bütün malzemeleri ezerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca kaşar peyniri rendesini ekleyin. Peynirler eridikten sonra ocaktan alın. Ve tekrar rondodan geçirin. Püreniz hazır. Servis yaparken üzerine karabiber serpin.

BRÜKSEL LAHANASI MALZEMELERİ
500 gr Brüksel lahanası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanalarının baş kısımlarını bıçakla kesin. En dış kısımdaki katmanlarını atın. Bol su ile birkaç kez yıkayın. Bir tencereye Brüksel lahanalarını alın. Lahanaların üzerini geçecek miktarda tencere su doldurun. İçine tuz ve sıvıyağ koyun ve haşlayın. Pişip pişmediğini anlamak için bir çatalla kontrol edin. Eğer kolaylıkla çatala batıyorsa pişmiş demektir. Piştikten sonra suyunu süzün. Bir kabın içine alın ve içine tereyağını, karabiberini atın. Tereyağı eriyene kadar pişirin. Nazikçe karıştırın ve sıcak servis edin.


DOMATES SALÇASI VE KEKİK SOSLU KIZARMIŞ TAVUK BUDU

MALZEMELER
2 adet tavuk budu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını iyice yıkayın. Derisini soymadan teflon bir tavaya koyun. Tavanın içine bir su bardağı tuzlu su ekleyin. Suyu çekilip kızarana dek ağzı kapalı bir şekilde pişirin. Eğer derisini sevmiyorsanız  bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Diğer tarafta yarım çay bardağı suyun içine domates salçasını ve bütün baharatları koyun ve karıştırın. Tavuk butları iyice kızardıktan sonra hazırladığınız sosu tavaya ekleyin. 5 dk kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin. Servis yaparken butların üzerine sosunu eklemeyi  unutmayın. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. çok çok lezetli görünüyor..ellerine sağlık.inşallah ilk fırsatta denemek isteri ...bloğunda çok güzel tarifler var..tek tek inceliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınız için teşekkürler:)Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder