YUFKA İÇİNDE KAYMAKLI KADAYIF TATLISI

Bugün için güzel planlarımız vardı. Fakat İstanbul buna izin vermedi. Uyandık yağmur; bekledik yağmur; akşam oldu yağmur :( O kadar yağmurdan sonra bizim planları da yağmur aldı götürdü. Eve hapsolduk. İşte bu hapsoluşta kayın annemle ben mutfaktan çıkmadık.
Neler yaptık neler. Misal yufkalı kadayıf tatlısı: ben böyle bir tatının varlığından habersizdim. Bir adet yufka çok şeyi değiştiriyormuş. Meğer hayat ufak detaylarda can buluyormuş.
Biz kayın annemle yaptık,fotoğrafını çektik, yedik, içtik. Sizlere de afiyet olsun:)


MALZEMELER
250 gr tereyağ
250 gr taze kadayıf
1 adet taze yufka
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

ŞERBETİ İÇİN
1,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kabın içine kadayıfları koyun. Tereyağını bir kabın içinde eritin. Erittikten sonra kadayıfların üzrinde ılık bir şekilde dökün. Çok fazla yıpratmadan kadayıfın her tarafına tereyağını yedirin.
Bir tezgahın ya da masanın üzerine yufkayı serin. Yufkanın içine her trafını kaplayacak şekilde tereyağlı kadayıfları yayın. Üzerine ceviz ve tarçın ekleyin.
Daha sonra dürüm sarar gibi sıkı bir şekilde yufkayı katlayarak yuvarlayın. Dürüm şeklini aldıktan sonra bir bıçak ile ikişer parmak kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz dilimleri iç malzemelerini dökmeden dikkatli bir şekilde bir yuvarlak bir fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ŞERBETİN HAZIRLANMASI
Küçük bir kabın içine su, şeker ve limon suyunu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk daha kısık ateşte bırakın.
Şerbeti, tatlının üzerine yavaşça dökün. Şerbetin tatlıya iyice nüfuz edebilmesi için bir iki saat bekletin.Her ikisinin de aynı ısıda yani ılık olmasına özen gösterin. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Hem çok kolay bir tarif hem de eminim çok lezzetlidir. Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. kolay bir tarif ve canım çok çekti. bir an önce yapıp yemem lazım. yarın ilk işim yufka almak...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder