26 Aralık 2011 Pazartesi

ISPANAKLI KIYMALI BÖREK




MALZEMELER
1 paket taze yufka
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kg ıspanak
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 adet büyük soğan


SOS MALZEMELERİ
3 yumurta
3 kaşık yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

Ispanakları bol su ile iyice temizlenene kadar yıkayın. Bir tencerenin içine iri iri doğrayın ve kendi suyunda yüksek ateşte pişirin. Çok fazla pişmemesine özen gösterin. Piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Başka bir kabın içine iki kaşık sıvı yağ koyun ve kıymayı içine ekleyin. Kıyma iyice kavrulana kadar pişirin. Piştikten sonra içine soğanı , baharatları ve ıspanağı da kıymanın içine ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı sos ekleyin ve yufkanın her tarafına sürün. Üzerine bir kat yufka ekleyin ve tekrar sos ekleyip her tarafına sürün. Yufkanın üçüncü katına hazırladığınız ıspanaklı kıymalı karışımından koyun.  Onun üzerine bir yufka yerleştirin. Yufkanın üzerine sos sürüp her tarafına yayın.
En son kata da yufkayı ekleyip sosunu yayın. Böreğin üzerine dilediğiniz kadar çörekotu serpiştirin.
Bir kaşığın arkasıyla çörekotlarının üzerine hafifçe bastırın ki sonradan dağılmasınlar.200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilediğiniz gibi dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. offf çok şahane görünüyor.. akşam ki yemek manümü değiştirip bundan yapabilirim ellerine yüreğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. börek budur işte:) ellerine sağlık enfes olmuş sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...