27 Aralık 2011 Salı

ACIBADEM KURABİYESİ






MALZEMELER

1,5 su bardağı çekilmiş badem içi
1,5 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın beyazı
1 yemek kaşığı un


HAZIRLANIŞI

İnce çekilmiş badem içini ve pudra şekerini, ezerek karıştırın. Yumurtaların beyazlarını ve unu ilave ederek 10-15 dakika mikserle karıştırın. Elde edilen hamuru krema torbasına doldurun.
Krema torbanız yok ise buzdolabı poşetinin ucunu keserek kullanabilirsiniz. Fırın tepsisi içine serilmiş yağlı kâğıda ceviz büyüklüğünde sıkın veya tatlı kaşığı ile koyun. Üzerlerine fırça ile hafif su sürün.
Orta dereceleri fırında (150 derece), pembe renk alıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve altındaki kâğıtla birlikte hafif nemli bir bez üzerine koyun.  Birkaç dakika beklettikten sonra kağıttan çıkararak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. çok güzel olmuşşlar hanımeller bisküvilerini hatırlattı bana ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. evde yapılmışını ilk kez görüyorumm eline sağlık ben de dneiycemm blogunun yenmi izlyicisiyim ebnmkine de beklerimm:)

    YanıtlaSil
  3. her zaman çok özeldir ...

    afiyetle,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hepinize afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...