17 Aralık 2011 Cumartesi

SAKIZLI MUHALLEBİ




MALZEMELER

5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
3 adet damla sakızı 
1 paket vanilya
5 adet ceviz
Bir miktar tarçın
Yarım paket margarin ya da tereyağı


HAZIRLANIŞI

Tencerenin içine sütü, şekeri, nişastayı, unu, damla sakızını ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. 
5 dakika bekledikten sonra içine margarini ya da tereyağını ekleyin.
 Mikser ile margarin eriyene dek karıştırın. Muhallebinin sırrı çok fazla çırpılmasında yatıyor. 
Son olarak servis yapacağınız kabın içine muhallebiyi dökün. Ben servis kabı olarak fincan kullandım. Servis yapacağınız zaman üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyin. Afiyet olsun.







1 yorum:

  1. Bu muhallebi harika oluyor, deneyin benden söylemesi. Sütlü tatlıları sevenlere hararetle tavsiye edilir.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...