4 Aralık 2011 Pazar

SEBZELİ TAVUK TAVA


MALZEMELER
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 tatlı kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
250 gr kültür mantarı

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri uzun ince şeritler halinde ( jülyen) doğrayın. Varsa vok tavaya yoksa herhangi büyük bir teflon tavaya zeytin yağını koyun. Tavanın her yerini bir fırça ya da peçete ile yağlayın. İlk olarak tavukları tavaya alın ve kızarana dek pişirin. Ardından havuçları ekleyin bir iki dakika pişirin.

Ardından sertlik sırasına göre diğer malzemeleri ikişer dakika ara ile ilave edin ve karıştırın.

Bütün malzemeler piştikten sonra baharatlarını ekleyin, karıştırıp servise sunun.
Bağırsak ve sindirim sorunu olanlar için çok faydalı bir yemek. Ayrıca içerdiği malzemeler itibariyle mükemmel vitamin deposu. Hazırlaması ve sunumuyla da çok pratik. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Rengarenk görünüşüyle de çok hoş, eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım benim.

    YanıtlaSil
  3. yapmış olduğun yemek iştahımı kabarttı bir yemek sever olarak teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...