21 Aralık 2011 Çarşamba

ÜZÜMLÜ,ZENCEFİLLİ,FINDIKLI KEK




MALZEMELER
3 yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kadar çekirdeksiz üzüm
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kadar bütün fındık ( badem veya fıstık da kullanabilirsiniz)



HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri  köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Ardından öncelikle sıvı malzemeleri ekleyin.
Güzelce karıştırdıktan sonra vanilya, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Küçük bir kasenin içine az miktarda un koyun. Üzümleri ve fındıkları yıkadıktan sonra kurulamadan bu kasenin içine bırakın. 
Kaseyi hafifçe sallayarak üzüm ve fındığı iyice unla kaplayın. Sonra onları da kek hamurunun içine alın.
Bütün malzemeyi tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Kekiniz piştikten sonra üzerine dökeceğiniz çikolatalı bir sosla görünümünü daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. çok güzel görünüyor çok güzel kabarmış ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım.Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yutkundum gorunce :)) ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  4. Keki biraz modifiye ettim ve çok yine başarılı bir sonuç aldım. Su yerine süt kullandım, ayrıca parçalanmış fındık kullandım, her ısırışta ağza kıtır fındık gelmesi kekin yiyimini arttırdı. Kuru üzüm ise bu kek için kaçınılmaz. Zencefil koymadım ve tarçın miktarını biraz arttırdım. Un, yumurta ve yağ oranları çok iyi bu tarifin. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...