FRAMBUAZLI VE ÇİKOLATALI MİLFÖY



MALZEMELER
8 kare milföy hamuru
250 gr frambuaz
250 gr küvertür çikolata
500 gr süzme yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi




HAZIRLANIŞI

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerilerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar 5-6 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kabaran milföylerin üzerilerine elinizle bastırarak iyice inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatayı bir kaba ufalayıp benmari usulü eritin. Milföyler soğuduktan sonra bir fırça ile milföylerin üzerilerini kaplayacak şekilde sürün. Hamurları yağlı kağıtla birlikte buzdolabına alıp iyice katılaşıncaya kadar bekletin.
O esnada kremamızı hazırlayalım. Çukur bir kabın içine süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi, vanilya, pudra şekeri, ceviz içi ve tarçını koyup iyice karıştırın.
Çikolatalı milföylerin üzerine kremayı sürün ve üzerilerine frambuazları dilediğiniz şekilde yerleştirin. Kalan milföylerle kapatıp üzerilerini kalan krema ve frambuazla süsleyin. En üst katmana Hindistan cevizi serpiştirin. Soğuk olarak servis yapın. Çıtır çıtır bir lezzet sizi bekliyor. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. Yutkundum sadece.Harika gorunuyor.Ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  2. Inanirmisin bende milföylü bir tatli ariyordum.Ama aralarina pastaci kremasi yapmayi düsünüyordum. Süzme yogurt nasil olur acaba.. ;) Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Süzme yoğurt konusuna gelince;çikolatanın ağırlığını alması ve daha ferah olması için tercih ettim.Daha doğrusu eşim çikolatalı yiyecekleri sevmiyor( ben bayılıyorum).Eşimin de çikolataya hayır demeden yemesi için yaptım.O da bayılarak yedi.Tavsiye ederim denemenizi.

    YanıtlaSil
  4. hımmm nefis görünüyor canım çekti meri..çiklotaya bayılırım denemeliyim..

    YanıtlaSil
  5. Canım ben de güzel sözlerine nasıl teşekkür edeceğimi şaşırdım kaldım.Çok sağol.Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  6. mmm enfes!!süper bi görüntü..

    YanıtlaSil
  7. denenmek için not alındı ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Oy Oy ne guzel lezzet biu boyle masallah. Elinize saglik olsun. Framboaz her tatliya yakisir.
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder