5 Ocak 2012 Perşembe

ZENCEFİLLİ ELMA KOMPOSTOSU




MALZEMELER
4 adet yeşil elma
20 gr taze zencefil
10 adet karanfil
1 litre su
100 gram bal

HAZIRLANIŞI
Kaynayan suya kabuklarıyla küp küp doğranmış elmaları, zencefili, balı ve karanfili ekleyin.
5 dakika kaynattıktan sonra soğuması için bir müddet bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Gerçi ben sıcakken içtim:) Biraz soğuk algınlığım vardı çok iyi geldi. Zaten zencefilin kendisi başlı başına bir ilaç. 
Kış mevsimine uygun şifalı bir içecek. İsterseniz sadece suyunu da içebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu komposto tarifini hazırlarken Ender Saraç’ın tariflerinden yararlandım. 


3 yorum:

  1. zencefilin aromasını hep sevmişimdir,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. merhabaaa,ben geldim.cok guzel paylasimlariniz var.sizi izliyorum artik.beraber nice paylasimlara.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle kocaman bir hoş geldin diyorum canım.İkinize de çok teşekkür ediyorum.Durmak yok yola devam:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...