ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



MALZEMELER
2 su bardağı barbunya
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI
Barbunyayı bir gün öncesinin akşamından suya ıslayın. Ertesi gün Islanan barbunyaları güzelce yıkayın. Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra halka halka doğrayın. Soğanı minik minik doğrayın. Bir tencerenin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Soğanı ve havucu birlikte güzelce kavurun. Ardından domates salçasını, rendelenmiş domatesi ve sarımsağı da ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra barbunyaları ekleyin. Bir iki dakika kavurup suyunu ve baharatlarını ekleyin. Su miktarını kendi beğeninize göre ayarlayın. Ben su miktarını ayarlarken barbunyaların yüzeyini bir iki parmak geçecek kadar su ekliyorum. Bu şekilde ne çok sulu ne de çok susuz oluyor. Orta ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine limon sıkıp maydanoz rendesi ile süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. HArika gözüküyor. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. bol limonlu çok severim tatlım ellerine sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. canım benim yabancı topraklarda bizim yemeklerimizi yaşatanları ayrı seviyorum ama senden ricam her yemeği bir yabancıya anlatırken ve tanıtırken türk usulü mercimek çorba, türk usulü barbunya pilaki, türk usulü menemen gibi türk usulü kelimesini ekle. HADİ SEN VE BEN TÜM TÜRK YEMEK BLOGERLERİNE ÜYE OLALIM VE BUNU ÖNERELİM. NE DERSİN.bİRLEŞELİM. BİZİM HER zaman ve her zeminde NE MUTLU TÜRKÜM DEMEYE en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. olurmuu.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Mmmm bayılırım zeytinyağlı barbunyaya, nasıl da canım çekti. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok severim canım..ellerine sağlık sevgilerr

    YanıtlaSil
  6. Süper bir görüntü ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  7. Bütün hanımların dikkatine:Hepinize tek tek teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder