22 Mart 2012 Perşembe

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK



MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
½ veya 1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ (ya da herhangi bir sıvıyağ)
1 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı tavuk su ya da 1 adet bulyon (2 su bardağı kaynar suda eritilmiş)
2-3 bardak kaynar su
Kuru nane, pul biber, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Mercimeği bir gün önceden suya ıslatın. Ertesi gün dişe gelecek kıvamda haşlayıp (15-20 dakika) suyunu süzün. Bir tencereye küp küp doğradığınız soğanı ve erişteleri koyup üzerine zeytinyağını ilave ederek soteleyin. Ardından salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine haşladığınız mercimeği ilave edin. Tavuk suyunu ya da hazırladığınız bulyonlu suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırın. Yemeğin kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Az su eklerseniz susuz bir yemek elde etmiş olursunuz, çok su ekleyerek çorba kıvamı elde edebilirsiniz. Pişmeye yakın tuzunu ve baharatını ilave edin. 20-25 dakikada yemeğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun. 

7 yorum:

  1. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. sevenlere afiyet olsun, eline saglik canim :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize saglik olsun . Cok guzel olmus.
    Sevgiler canim bana da beklerim..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler hanımlar.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. ne kadar guzel gorunuyor,ellerine saglik,sevgilerle hayatim.

    YanıtlaSil
  6. elerinize sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. Erişteli yeşil mercimek çok güzel ve lezzetli görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
    Sevgiyle kalın canım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...