12 Eylül 2012 Çarşamba

KUZU GERDAN HAŞLAMA




MALZEMELER

Kişi sayısı kadar kuzu gerdan
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 büyük boy soğan
Bir tutam kekik
Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
2 adet defne yaprağı
Limon ya da nar ekşisi


HAZIRLANIŞI

Kuzu gerdanları tek başına 5-10 dakika önden haşlayın. O esnada patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Soğanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip uzun ince şekilde doğrayın. Hepsini düdüklü tencereye koyun. Diğer malzemelerin üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Defne yaprağı ve tuzunu ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika  kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu sürenin ardından tencerenin içindeki buhar bittikten sonra tencerenin kapağını açın.
Arzunuza göre servis esnasında diğer baharatları ekleyin. Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan kuzu gerdan haşlama servise hazır. Şifa niyetine. Afiyet olsun.




5 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK..NEFİS OLMUŞ..TAM NİR DAVET YEMEĞİ..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık...
    tam bir vitamin deposu :))

    YanıtlaSil
  3. düdüklü tencere olmasıı şartmı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duduklu tencere sart degil elbet.Zamandan tasarruf icin tercih edilebilir.Yorum icin tesekkurler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...