30 Mart 2012 Cuma

ELMALI KEK


MALZEMELER
100 gr margarin
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
2 orta boy elma


HAZIRLANIŞI
Margarini oda sıcaklığında eritip mikserle çırpın. Önce şekeri ekleyip iyice çırpın, ardından yumurtayı ekleyip çırpın. Unu eleyerek margarinin üzerine ilave edin. Daha sonra kabartma tozunu ekleyip çırpın. Bir elmayı soyup küçük parçalar halinde rendeleyip karışıma ekleyin.
Ardından tarçını ekleyin. Diğer elmayı küçük parçalara bölüp karışıma ekleyip karıştırın. Sonra kek kalıbına alın ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Turbo ayarlı fırında 160 derecede pişirebilirsiniz.

Not: Öncelikle birkaç uyarıda bulunmak istiyorum. Şekilden de anlayacağınız gibi ben muffin kalıbı kullandım. Normal kek kalıbında bu tarifi denemedim. Tarifte kabartma tozu az miktarda kullanıldığı için, kek fazla kabarmamaktadır. Bunu göz önünde bulundurmanızı öneririm. Hepinize afiyet olsun.



22 Mart 2012 Perşembe

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK



MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
½ veya 1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ (ya da herhangi bir sıvıyağ)
1 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı tavuk su ya da 1 adet bulyon (2 su bardağı kaynar suda eritilmiş)
2-3 bardak kaynar su
Kuru nane, pul biber, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Mercimeği bir gün önceden suya ıslatın. Ertesi gün dişe gelecek kıvamda haşlayıp (15-20 dakika) suyunu süzün. Bir tencereye küp küp doğradığınız soğanı ve erişteleri koyup üzerine zeytinyağını ilave ederek soteleyin. Ardından salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine haşladığınız mercimeği ilave edin. Tavuk suyunu ya da hazırladığınız bulyonlu suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırın. Yemeğin kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Az su eklerseniz susuz bir yemek elde etmiş olursunuz, çok su ekleyerek çorba kıvamı elde edebilirsiniz. Pişmeye yakın tuzunu ve baharatını ilave edin. 20-25 dakikada yemeğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...