23 Eylül 2012 Pazar

KEDİ DİLLİ ÇİT PASTA



MALZEMELER

2 paket kedi dili
1 adet hazır kek tabanı (evde de hazırlanabilir)
2 paket vanilyalı puding
1 litre süt
Hindistan cevizi
Üzerini süslemek için bir miktar meyve

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bir tencerenin içine 3,5 su bardağı süt ve pudingi koyun ve pudingi pişirin. Pudingi ılıması için bir kenarda bekletin.
Çukur bir kek kalıbının tabanına kenarları bir parmak boş kalacak şekilde hazır keki yerleştirin.
Kedi dilinin uç kısımlarını aynı uzunlukta olacak şekilde bir miktar ucundan bıçakla kesin. Maksat ayakta dik durmalarını sağlamak. Çukur bir kabın içine geri kalan soğuk sütü koyun. Kestiğiniz kedi dili parçalarını nemlenmesi için süte batırıp çıkarın. Çukur bir kek kalıbının içine kedi dili parçalarının kesilen kısımları tabanda; nemli kısımları içerde olacak şekilde dizin.
Ardından ilk krema katmanı döküp eşit şekilde yayın.
Üzerine kestiğiniz artık kedi dili parçalarını döşeyin. Onun üzerine tekrar kek kalıbını yerleştirin.
Son katmana kremayı döşeyin. 
Kremanın üzerine meyve parçalarını yerleştirin.
En üst katmanı Hindistan cevizi ile süsleyin. Üzerini süslemek için elinizde başka malzemeler varsa onları da kullanabilirsiniz. Hatta farklı krema çeşitleri de kullanabilirsiniz.
Ben dar bir vakitte hazırladığım için kolayıma geldiği gibi hazırladım. Bol vakitte ve özenle çok daha farklı güzellikler ortaya çıkacaktır.
Bu tamamen size kalmış bir durum.
Benim gerçekten vaktim yoktu, üstelik bir doğum gününe davetliydim ve hediye de almamıştım.
Apar topar evde ne varsa elime ne geçtiyse hazırlayıp hediye olarak sunmuştum J
Afiyetle ve lezzetle yendi, ben amacıma ulaşmıştım gerisi mühim değil…
Siz de kendi yorumunuzu katarak çok daha güzelini yapabilir, etrafınızdaki insanlara güzel bir hediye olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.


20 Eylül 2012 Perşembe

ORMAN MEYVELİ TART



MALZEMELER

Hıımm tarife nereden başlasam bilemedim. Bu tartı sık sık görüştüğümüz arkadaşım Hanife’de tatmıştım ilk kez. Normalde aç olmadığım halde iki dilim yemiştim, üstelik Hanife’m sağ olsun eve de paket yapmıştı çok beğendim diye J Bunları yazarken kendimden korktum sanki biraz. Ama hamilelikte normal bunlar diyerek kendimi aklıyorum bu olaydan J
Ben çok beğenince tarifini de istedim arkadaşımdan. Tarifi biraz zahmetli gibi görünüyor; fakat aldatıcı olmasın uygulamada çok pratik bir tarif…
Birkaç aşamadan oluşan tarifimize başlayalım. Ben tatlı krizine yenik düşerek akşamın geç bir vakti yaptığım için hazır tart tabanı kullandım. Tabiki en güzeli evde hazırlamak; ama pratik olsun ve bir an önce yiyelim diye ben hazır tart kullandım.


ÇİKOLATALI MUS İÇİN MALZEMELER

180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter küvertür çikolata
55 gr ( 4 yemek kaşığı ) tereyağ
1 yumurta sarısı
250 ml soğuk krema
¼  su bardağı süt

 HAZIRLANIŞI
Mus tarifinin detayları için aşağıdaki linki tıklayın. Sevgili blog yazarı Behiye hanımın tarifidir. Denenmiştir ve tadan herkes tarafından çok beğenilmiştir.
Tarif paylaşımı için Behiye hanıma teşekkürlerimi sunuyorum.

http://cakeinlife.blogspot.de/2011/02/cikolatal-mus-mousse.html
 Mus hazırlandıktan sonra ılımasını bekleyin. Yeterince ılıdıktan sonra tart kalıbının üzerine yarısını dökün ve her tarafına sıvayın. Arta kalan mus u daha buzlukta saklayıp daha sonra tekrar kullanabilirsiniz. 
Ben tartın üzerini süslemek için donmuş meyveler kullandım. Meyve olarak karışık orman meyvelerini kullandım. Çikolatanın tatlı haliyle orman meyvelerinin ekşimsi-mayhoşumsu halleri karışınca ortaya dayanılmaz bir lezzet şöleni çıkıyor. Tarife devam edelimJ


Bunları hazırlamak için bir tavaya ihtiyacımız olacak. Donmuş meyveleri bir tavanın içine dilediğiniz miktarda dökün. Kısık ateşte bir iki taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra başka bir yerde beklettiğimiz çikolata muslu tartımızın üzerine erimiş meyvelerimizi yerleştirelim. Bir müddet buzdolabında bekletip dilimleyerek servise sunun. Yanında kahveyle çok güzel gidiyor  J  Afiyet olsun.
.

17 Eylül 2012 Pazartesi

HİNDİ KAVURMA



MALZEMELER
500 gr hindi eti
1 adet taze yeşil biber
1 adet taze kırmızı biber
1 çay kaşığı reyhan
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Etleri kuşbaşı doğrayın. Ardından kırmızı biberleri uzun ince şeritler yeşil biberleri de halkalar halinde doğrayın. Malzemelerin hepsini bir kaba alın ve baharatlarını ve yağını ilave edin. Kabın üzerini kapatın ve buzdolabında bir saat bekletin.
Bir saatlik sürenin bitiminde bütün malzemeyi bir tavaya boşaltın. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Yemeğiniz hazır, dilediğiniz şekilde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

13 Eylül 2012 Perşembe

EV YAPIMI KUMPİR




MALZEMELER

1 kilo patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1-2 adet haşlanmış sosis
( sosisleri küçük küçük doğrayın )
8-9 adet çekirdeksiz zeytin
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet küçük boy haşlanmış havuç
( havuçları küçük küçük doğrayın )
Bir miktar tuz, karabiber
Üzerini süslemek için rendelenmiş kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Soğutmadan hemen fırın tepsisinin içine alın ve tereyağını ekleyerek iyice ezin. Tuzunu, karabiberini ekleyin. İyice karıştırın ve tepsiye yayın.
Diğer malzemeleri üst üste güzelce yerleştirin. En üst katına rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kaşar peynirleri eriyene dek fırında pişirin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun.

12 Eylül 2012 Çarşamba

KUZU GERDAN HAŞLAMA




MALZEMELER

Kişi sayısı kadar kuzu gerdan
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 büyük boy soğan
Bir tutam kekik
Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
2 adet defne yaprağı
Limon ya da nar ekşisi


HAZIRLANIŞI

Kuzu gerdanları tek başına 5-10 dakika önden haşlayın. O esnada patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Soğanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip uzun ince şekilde doğrayın. Hepsini düdüklü tencereye koyun. Diğer malzemelerin üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Defne yaprağı ve tuzunu ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika  kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu sürenin ardından tencerenin içindeki buhar bittikten sonra tencerenin kapağını açın.
Arzunuza göre servis esnasında diğer baharatları ekleyin. Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan kuzu gerdan haşlama servise hazır. Şifa niyetine. Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...