KAHVE KREMALI FINDIKLI YAŞ PASTA





MALZEMELER

250 gram tereyağ
250 ml kahve kreması ( Kondens Milch )
2 yemek kaşığı ( silme ) kakao
1 adet üç katlı hazır kek
2 adet muz
1 paket kavrulmuş fındık taneleri ya da yer fıstığı
1 su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI

Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Derin bir kabın içine tereyağı, kakao ve kahve sütünü boşaltın. 10 dakika mikserle çırpın. Ardından karışımı buzluğa koyun 2-3 dakika buzlukta bekletin. Çıkarıp tekrar 10 dakika mikserle çırpın. Yine buzlukta 2-3 dakika bekletin.
Bu işlemi karışım iyice özleşene ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek tekrarlayın. Yaklaşık iki saati buluyor kremanın tamamen özleşmesi. Bu pastayı sakin ve sabrınızın bol olduğu bir günde yapmanızı tavsiye ederim. Aksi halde bütün malzemeyi balkondan aşağı atma hissine kapılabilirsiniz J
Krema hale geldiyse kek için çalışmalara başlayabiliriz. Taban kata keki koyup üzerini silikon fırça yardımıyla sütle nemlendirin.Üzerine bir kat krema sürün. Kremayı spatula yardımıyla güzelce yayın. Kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar döşeyin. Tekrar ikinci kat keki koyup aynı işlemi tekrarlayın. En üst kata keki koyduktan sonra pastanın kenarları da dahil olmak üzere kremayı her tarafına yayın. Üzerine de bol miktarda fındık parçalarını serpiştirin.
Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder