25 Ocak 2013 Cuma

MANTARLI EKMEK



MALZEMELER
500 gr doğranmış mantar
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un ( silme )
2 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı süt
1 paket krema
Bir miktar rendelenmiş kaşar
1 paket kepekli tost ekmeği
Tuz, karabiber


 HAZIRLANIŞI

Soğanı uzun ince doğrayın. Bir tavanın içine koyun. Üzerine su ilave ederek soğanlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu çekince unu ve sütü ekleyin. Bir iki dakika karıştırarak kavurun. Ardından kremayı ve baharatları ekleyip bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantarlı karışım soğumadan bir kaşık yardımıyla tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Üzerine de rendelenmiş kaşar ilave edin. Fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. harika bir tarif bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,beğenmene sevindim.Afiyet olsun.

      Sil
  2. merhabalar sizi ziyarete geldim gelmişkende takibe aldım
    ellerinize sağlık
    hayırlı geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloğuma.Teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...