31 Mart 2013 Pazar

DOMATES SOSLU BİFTEK



MALZEMELER

500 g dana biftek
2 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy havuç
1 kutu domates sosu
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Bir iki kaşık yağda havuçların rengi değişene kadar kızartın. Havuçlar piştikten sonra tavadan çıkarıp başka bir kaba alın.
Yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra kalın halkalar şeklinde doğrayın. Kuruladıktan sonra kızartın. Kızardıktan sonra tavadan çıkarıp başka bir yere alın.
Biftekleri uzun ince doğrayıp tuzladıktan sonra aynı tavada iyice pişirin. Biftekler piştikten sonra bütün malzemeleri aynı tavada bir iki dakika daha pişirdikten sonra domates sosunu ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte bir iki dakika pişirdikten sonra servise sunun.
Yanında patates ve karalahana haşlaması ikram edebilirsiniz. Makarna ya da her hangi bir sebze ile sunumu tamamlayabilirsiniz. Bu sunum tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Biftek çok severim. Ve harika yapmışsın ellerine sağlık canım benim.. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...