DOMATES SOSLU MANTARLI TAVUK SARMA


MALZEMELER
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2oo gr doğranmış mantar
1 adet büyük boy soğan
6-7 yaprak taze reyhan
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Sıvıyağ ( kızartma için )
Tuz,karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı

 DOMATES SOSU MALZEMELERİ
4 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Aldığı kadar sıcak su
Tuz, karabiber



DOMATES SOSUNUN HAZIRLANIŞI
Unu tere yağında kavurun. Un kavrulduktan sonra bir iki dakika da domates salçası ile kavurun.  Üzerine dilediğiniz kıvama gelinceye dek sıcak su ekleyin. Sosunuz kaynaya dek pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir iki dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra sosunuz hazır. Tuzunu, karabiberini atıp ocaktan alın.

TAVUK SARMANIN HAZIRLANIŞI
Tavukları aldığınız kasaba onları fileto doğraması için rica edin. Bir yemek kaşığı ile her bir tavuk dilimini döverek inceltin. Bir kabın içine iki yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber ve sarımsak tozunu koyup karıştırın. Bütün tavuk dilimlerini hazırladığınız bu baharatlara bulayın ve buzdolabında bir saat bekletin.
Bir tavanın içinde ince kıyılmış soğanları kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra mantarları da suyunu çekene dek pişirin.Baharatları ekleyin. Ocaktan almadan hemen önce de ince doğranmış reyhanları ekleyin ve soğumaya bırakın.
Tavuklar hazır olduktan sonra kızgın yağda tek tarafını kızartın. Kızarttığınız tavuk dilimlerini soğumaya bırakın.
Düz bir kabın içine tavuk dilimlerinin kızarmış tarafı üste  gelecek şekilde koyun. Üzerine hazırladığınız mantarlı karışımdan bir miktar ekleyin. Bu miktar tavuk dilimlerinizin büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Bol malzeme koyarsanız sarma işlemi zorlaşacaktır.
Malzemelerin üzerine bir tutam kaşar peyniri yerleştirin. Ve sarmaların açılmaması için kenarlarından kürdan batırın.
Hazırladığınız sarmaları çukur bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini domates sosu ile kaplayın. En üst kısma da rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.



Yorumlar

Yorum Gönder