3 Nisan 2013 Çarşamba

EggMcMuffin




MALZEMELER

Kişi sayısı kadar yumurta
Kişi sayısı kadar yuvarlak kepekli tost ekmeği
Kişi sayısı kadar dilimlenmiş salam
Kişi sayısı kadar tost peyniri
Küçük bir kase dilimlenmiş kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI

Ekmekleri yatay olarak ortadan ikiye kesin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika kızartın. Muffin kalıbının içini sıvı yağ ile yağlayın ve her bir kalıbın içine birer yumurta kırın. 180 derecede yumurtalar pişene dek bırakın. Piştikten sonra silikon bir spatula  ile yumurtaların şeklini bozmadan çıkarın.
Ekmeklerin üzerine sırasıyla ; salam, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tost peynirini yerleştirin. Son katı da ekmekle kapatıp 180 derece fırında peynirler eriyene dek pişirin.


HEMEN YİYECEKSENİZ
Fırında beş on dakika bekletin.Ekmekler ısınana ve peynirler eriyene dek.

SONRA YEMEK İSTİYORSANIZ
Eğer ekmeklerinizi saklamak  ve daha sonra yemek istiyorsanız poşetlemeden buzlukta bir saat bekletin. Böylece ekmeklerinizin nemi azalmış olur ve biraz da dondurmuş olursunuz. Fakat poşetsiz olarak dondurucuda unutmayın. 1-2 saat içinde alın poşetleyin veya folyolayın ve dondurucuya kaldırın. Birkaç hafta sorunsuz saklayabilirsiniz.
Eğer hemen paketlerseniz poşet içinde nemlenme olacaktır.

UYARI:
Sakın mikrodalga kullanmayın. Biraz zaman ayırıp 20-25 dakika 180 derece fırında pişirin. Mikrodalga muffinlerinizi vıcık vıcık yapabilir.

10 yorum:

  1. İsmi de pek güzelmiş:) Tadı ise şahane!

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bir tarif olmuş...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Hımm harika bayıldım ellerinize sağlık...

    http://www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Gönül hanım.

      Sil
  4. Enteresan bir birleştirme. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Vuslatçığım,teşekkürler yorumların için.

      Sil
  5. Değişik ve hoş bi tarifmiş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...