22 Nisan 2013 Pazartesi

PANCAKE


MALZEMELER
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 bardak + 1 yemek kaşığı un
Pişirmek için bir miktar tereyağ ya da margarin


 HAZIRLANIŞI

Şekeri ve yumurtaları mikser ile çırpın. 1 bardak unu ve tuzu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Ekleme esnasında karıştırmaya devam edin. Katılaşmaya başlayınca sütü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Hazırladığınız karışımın üzerini kapatıp bir saat buz dolabında bekletin.
Pişirmeye başlamadan önce bir yemek kaşığı unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Tavayı az bir miktar yağ ile yağlayın. Tava ısınınca hazırladığınız pancake hamurundan tavaya bir kaşık koyun. Hamurun üzerindeki baloncuklar patlayınca pişmesi için diğer tarafını çevirin. Pancake hamurunuz hazır.



TATLI OLARAK YEMEK İSTEYENLER İÇİN

Pancake hamurunun tamamını kaplayacak şekilde içine bal sürün ve her tarafına yayın. Üzerine yarım çay kaşığı tarçın serpiştirin. Hamurun ortasına uzun ince doğranmış muz ve doğranmış cevizi dizin. Rulo şeklinde sarıp dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.

TUZLU OLARAK YEMEK İSTEYENLER İÇİN

4-5 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine bir miktar ince kıyılmış maydanoz, bir tutam tuz ve sarımsak koyup karıştırın. Pancake hamurunun ortasına kaşıkla dileğiniz miktarda şerit şeklinde iç malzemeden koyun. Bir miktar da doğranmış ceviz dizin. Rulo şeklinde sarıp dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık...Çok güzel düşünmüşsün.Ben hamurunun içine peynir karıştırıp yapıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor şu akşamüstü saatinde çayla ne iyi giderdi :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...