29 Nisan 2013 Pazartesi

RED VELVET CAKE


Tatile gitmeden önce paylaştığım son tarifimiz RED VELVET CAKE ( kırmızı kadife pasta) olacak. Yaklaşık bir buçuk ay Berlin’de olmayacağız. Bu oğlumla ikinci kez Türkiye seyahatimiz olacak. İlkinde Oğlum henüz dört aylıktı ve colic sancıları hala devam ediyordu. Oğlumla ilk kez yalnız seyahat etmiştim ve bu oğlumun ilk uçağa binişiydi. Uçağa binip inene dek ağlamıştı. Uçaktaki hostesler de ayağa kalkmamıza izin vermemişti. Takdir edersiniz ki oturduğunuz yerde ağlayan bir bebeği susturmak hiç de kolay değil. Hayatımın en zor ve en sıkıntılı anlarından birini yaşamıştım. El bagajı bebeğin, kangurusu, emniyet kemeri, biberonu vb…derken tek koltuğa sığamamıştık. Aksi gibi uçak da çok küçüktü. Offf yazarken o anları tekrar yaşadım.
Neyse ki bu sefer yalnız olmayacağınız eşim de bizimle birlikte geliyor. Hem oğlum büyüdü hem de colic sancılarımız bitti çok şükür. Tabi ben de uçak konusunda tecrübe sahibiyim artık. Yine de her türlü sürprize açığım. Kısmetse Salı sabahının ilk ışıklarında yola revan olacağız. Ve hala bavullar açık kapanmayı bekliyor. Oğlum bavulların birinden çıkıp diğerine giriyor.
Çocuk olmadan önceki Türkiye seyahatlerimizde neredeyse bir hafta önceden kapanırdı bavullar, bu kez öyle olmadı. Ailemizin kendisi küçük marifetleri büyük yeni bireyi bütün düzeni kendine göre ayarlattı.Neyse şimdi gelelim kırmızı kadife pastamıza...
Bu pasta bizim ve çevremizdekilerin çok beğendiği bir pasta oldu. Öylesine bir denemek için yapmıştım ilk yaptığımda. Tadına bakanların yorumlarından sonra favori tariflerde yerini aldı. İlk kez yapacaklar için biraz karmaşık gelebilir; fakat özünde uygulaması kolay bir tarif.


KEK MALZEMELERİ

440gram un
170 gram tereyağ
3 yumurta 7,5 gram elma sirkesi
7 gram kabartma tozu
450 gram toz şeker
3 yemek kaşığı gıda boyası
16 gram kakao
6 gram vanilya yağı
9 gram tuz
370 gram buttermilch

VANİLYA KREMASI İÇİN MALZEMELER
50 gram un
500 ml süt
400 gram toz şeker
450 gram tereyağ
6 gram vanilya yağı


KEKİN HAZIRLANMASI
Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Birkaç parçaya böldüğünüz tereyağını derin bir kabın içinde mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın.
Bir miktar şeker ilave edin. İyice çırptıktan sonra bir yumurta kırıp karıştırmaya devam edin.
Şekerin ikinci bölümünü de ekleyip çırpın. Arından ikinci yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edin.
Geriye kalan şekeri de ekleyip çırptıktan sonra son yumurtayı kırın ve karıştırmaya devam edin.
 Vanilya yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Kırmızı gıda boyasını ekleyip çırpmaya devam edin.
Kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Buttermilch ve tuzu aynı kabın içinde karıştırın.
Bu karışımı kek hamurunun içine azar azar ekleyerek dökün. Ve spatula ile karıştırın. Ardından unu eleyerek ve azar azar ekleyerek karışımın içine ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın.
Üçüncü ve son aşama olarak küçük bir kabın içine elma sirkesi ve kabartma tozunu koyun. İyice karıştırdıktan sonra kek hamurunun içine aktarıp spatula ile son kez karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu üç eşit parçaya ayırın. Her birini üç aşamada aynı büyüklükteki 24 cm lik  kek kalıplarında önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ya da üç adet 24 cm lik kek kalıbında tek seferde pişirin. Ben tek kalıpta üç aşamada pişirdim. Biraz vakit aldı ama pastamızın lezzetinde herhangi bir tat kaybı olmadı.


KREMANIN HAZIRLANMASI
Bir tencerenin içinde sütü ve unu koyun. Düşük ısıda sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra başka bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında bekletin.
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını küçük parçalara bölün. Çukur bir kabın içinde mikserle beyazlaşıncaya dek çırpın. Vanilya yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Şekeri de ekleyip iyice çırpın. Karışım beyaz köpük haline gelinceye dek çırpın.
Önceden pişirdiğimiz sütlü unlu karışımı da azar azar ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kremamız hazır hale geliyor.
Kekler pişip soğuduktan üzerine ve aralarına hazırladığınız kremayı sıvayın. En üst katmanı da krema ile kapatıp dilediğiniz şekilde süsleyin. Ben ortası bombeli olan kekin bombesini bıçakla kesip düz hale getirdim. Fazla olan keki rondada iyice çırptıktan sonra süsleme için kullandım. Süsleme işi tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Afiyet olsun.












23 yorum:

  1. Yine harikalar yaratmışsın canım. Bayıldım ben bu pastaya...İyi yolculuklar...Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım afiyet olsun.

      Sil
  2. Bu ne kadar güzel bir pasta....Hayran kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fatoş inan tadı görüntüsünden daha güzel.Teşekkürler.

      Sil
  3. Buttermilch terimene çeviride baktım ayran yazıyor.. tam olarak karşılığı bumudur?
    çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
    mutlu bir yolculuk dilerim

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dilek,öncelikle teşekkür ediyorum. Buttermilch tat olarak ayrana benziyor evet doğrudur; fakat ayran kullanarak hiç yapmadım.Bu sebeple denemeden yanlış bilgilendirmek istemem.Belki de ayranla da olur.Denemek lazım.Sevgiler.

      Sil
    2. Türkiye'de böyle bir şey satıldığını bilmiyorum o nedenle dikkatimi çekti
      artık denediğimde ayranla denemekten başka çarem yok sanırım..
      ilgine ben teşekkür ederim.

      Sil
    3. Canım keşke ayranla deneme fırsatım olsaydı da sana cevap verebilseydim :(
      Ama eğer yaparsan bana da yazarsan çok sevinirim.

      Sil
  4. Gördüğüm en güzel pastalardan biri.. Harika olmuş, ellerine sağlık.. Buttermilch bulma fıstaım olursa yapacağım bu tarifi. Acaba yerine kullanabileceğimiz bir malzeme var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya aynı soruyu az önce Dilek Hanım da sormuştu;fakat buttermilch yerine ne konur bilmiyorum.Ama bazı yemek bloglarında sütü buttermilch e dönüştürebiliyorlarmış. Ben denemedim bu yüzden yanlış bilgi vermek doğru olmaz.
      En yakın malzeme olarak ayran çıkıyormuş internette.
      Yardımcı olamadığım için çok üzgünüm.

      Sil
  5. ellerine sağlık....
    çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. oyyy muhteşem olmuş beee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy ben de çok teşekkür ediyorum.Bu kadar içten gelen bir yorum beni fazlasıyla mutlu etti :)

      Sil
  7. Offff of görüntüye bak. Ekranı del içine gir beni ye diyo:)) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler güzel yorumların için.Afiyet olsun inş.

      Sil
  8. görüntü ortada üstüne söylenecek söz kalmamış yahu tek kelime ile şahaneeeee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım.

      Sil
  9. Bu arada hoş geldin Memleketine canım. Sen ve ailen. Hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler çok içten bir yorum :)

    YanıtlaSil
  11. Harika olmuş ellerinize sağlık teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Buttermilch nerede bulabiliriz türkiye'de ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...