5 Haziran 2013 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ


MALZEMELER
250 gram margarin ya da tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı elma sirke
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Etrafına bulamak için susam

HAZIRLANIŞI
Margarini oda sıcaklığında eritin. İçine yumurta sarısı, sirke, tuz ve şekeri ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek elinizle yoğurun. Yoğurduktan sonra simit şekli verin. Simitleri önce yumurtanın akına batırın sonra her tarafını susama bulayın. Hazırladığınız simitleri fırın tepsisine dizin. 180 derecede üzerileri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.Miraç Kandilimiz mübarek olsun.



7 yorum:

  1. Mericim simitler harika olmuş, hayırlı kandiller dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,sana da hayırlı kandiller olsun inş.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şehrinaz,senin de kandilin mübarek olsun canım.

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım hayırlı mübarek kandiller olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık. nefis görünüyorlar.
    ama birşey dikkatimi çekti yumurta sarısı hem içine hem üzerine yazmışsınız hangisi doğru? denemek istiyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili okuyucum öncelikle özür diliyorum yaptığım yazım yanlışı için.Uyarınız için de çok teşekkür ediyorum.Yanlışı düzelttim hemen.Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...