29 Temmuz 2013 Pazartesi

BADEMLİ KURABİYE VE CUPCAKE KUTUSU


Yağmurlu bir Berlin sabahına uyandık bugün. Yağmur dediğime bakmayın bunaltıcı bir sıcak var havada bir de nem… Hafta sonu da sıcaktan dışarı çıkamadık. Daha önce oldu mu bilmiyorum hava 38 dereceydi. Dereceye bakana kadar ben de inanmamıştım. İçimden geçirdim: Adana sıcaklarına hoş geldiniz diye J Hal bu olunca evde vakit geçirecek meşgaleler lazım oldu. Ben de yeni merakım olan kutu yapımıyla meşgul oldum. Çok zevkli gidiyor bu aralar. Taslak çiz, kes, yapıştır… Çok eğlenceli bir uğraş. Artık pasta ya da kurabiye götürürken eşe dosta kendi hazırladığım kutuların içinde hediye edebilirim. İnsanın bir şeyler üretebilmesi inanılmaz bir duygu.


Bir de royal icing ile kaplanmaya uygun kurabiye tarifi aradım internette. Bir tanesini denedim. Her şeyi harfi harfine yaptım ama istenilen kıvamı yakalayamadım. Bazen olmayınca olmuyor. Karşılaştığım sorun hamurun kırılgan olmasıydı. Kalıpla kesiliyor; ama kesilen kurabiyeyi tepsiye yerleştirmek için elime aldığımda kırılıyor. Epey uğraştım olmadı L
Ben de malzemeler ziyan olmasın diye aynı hamuru bademli kurabiyeye çevirdim. Aslında fındıklı yapacaktım da evde fındık yoktu. Lezzeti muhteşemdi öyleki ev hala kurabiye kokuyor. Kıtır kıtır ve bir ısırıkta hemen ağızda dağılıyor.


MALZEMELER
250 g katı yağ oda sıcaklığında
2 yumurta oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı vanilya yağı
250 g pudra şekeri
350 g un ve yoğurmak için bir miktar daha
1 çay kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI
Margarini mikserle bir dakika eriyene dek çırpın.
İçine elenmiş pudra şekerini ekleyip orta ayarda krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edin. Dilerseniz elle de yoğurabilirsiniz.
Vanilya özütünü ekleyin,yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ve  azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
Hamuru tezgahın üzerine alın. Eline yapışmayacak kıvama gelene dek un ekleyerek yoğurun.
Sonra hamuru toparlayıp buzdolabı poşetine koyup buz dolabında yarım saat bekletin.
Çıkardıktan sonra gelişigüzel büyüklükte parçalar koparın hamurdan ve avucunuzda yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Üzerini badem, fıstık, fındık artık evinizde ne varsa onunla süsleyin. Ya da sade bırakın. Ben çok azını bademli yaptım. Afiyet olsun.






8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım kurabiye nefis görünüyor. Kutulara da bayıldım....
    Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim.Senin yotumlarin yuzumu gulduruyor.Ozellikle sevgilerini birakmana bayiliyorum.Iyiki geldin hos geldin bloguma:-)

      Sil
  2. Kurabiye özellikle kutular harika ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya.Benden de kocaman sevgiler.

      Sil
  3. Cupcake kutularının taslaklarını paylaşabilir misiniz çok güzel olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  4. cupcake kutularının taslaklarını paylaşabilir misiniz çok güzel olmuşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yayınlıyorum Büşra.Birkaç gün müsade istiyorum bu aralar oğlum pek izin vermiyor blogla ilgilenmeme:-(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...