YENİ HAYATLAR YENİ UMUTLAR

YENİ HAYATLAR YENİ UMUTLAR
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba;
Tatil dönüşünden beri blogumla pek ilgilenemediğim doğrudur. Blogu güncellemeye ara verdikçe bir sonraki yazıyı girmek de bir o kadar zorlaşıyor. Ha bugün ha yarın derken kala kalıyor insan. Ama benim mazeretlerim de oldu tabi tembelliğimin yanı sıra…
Neler mi oldu?...Hatırlarsanız Selim’in uyku problemini çözmek için yeni bir yçntem izlediğimden bahsetmiştim. Yeri gelmişken söyleyeyim yçntem işe yaradıJ Biraz zaman alıyor ama en azından fiziksel ve ruhsal yorgunluğa paydos diyebiliyorum. Yöntem şu: Baktım uyku işaretleri mi veriyor Selim, hemen son kontrolleri yapıyorum. Karnı tok, suyunu içmiş ve altı temiz. Ön hazırlık safhası bu şekilde tamamlanıyor. Ardından vakit kaybetmeden hemen yatağa gidiyoruz. Yanına yatıyorum. Bizimkisi çok hareketli olduğu için yatakta hareketsiz duramaıyor. O kalkıyor ben yatırıyorum. Bu işlem epey uzun sürdü ilk zamanlarda. Bir saati geçti. Zamanla bu süre daha da kısaldı. Şimdi 15 dakika sürüyor mesela uykuya dalması. Uyuduktan sonra da yavaşça kucağıma alıp kendi yatağına yatırıyorum pencereleri açıp odadan çıkıyorum. Tabi ilk zamanlar yatağına koyarken hemen geri uyanıyordu. Artık o safhayı da atlattık çok şükür. Şimdi uyku konusunda bir basamak da olsa kademe atladık J
Geçen hafta bir gece Selim çok derin ve kesintisiz uyumuştu. Normalde gecede dört kez uyanır. Bizimki uyanmadı. Bir çok sevindik bu duruma. Sonraa bir baktık ki ateş içinde çocuk. Hemen ölçtük 39.3 derece. Aldım doktora götürdüm. Orada da 40.2 çıkınca doktor fitil verdi. Boğazında enfeksiyon var dedi. Üç gün dikkatli olmamızı söyledi. Bu arada ishal başladı. Tabi biz tedirginiz. Bu kadar yüksek ateş ilk kez oluyor. Diyet listesi hazırladı doktoru. Zaten çocuğum bir gün boyu sadece su içti bir lokma bir şey yemedi. Derken bir de baktık ki bir de üst iki dişi çıkıvermiş. Şimdi Altlı üstlü dört dişi var oğlumun. Ateşi de ikinci gün düzelmeye başladı dişler çıkınca.
Sonra erkek çocuğunun derdi bitmez…  Bir de sünnet olayı var tabi. Ne zamandan beri yaptırmaya niyetliydik biz de. Doktora gittik bir anda oldu her şey. Doktor bekleme salonuna geldi Selim’i kucağına aldı gitti 10 dakika sonra bizi yanına çağırdığında iş bitmişti. Selim ağlıyordu. Hemşireler kollarından tutmuştu. Bu yaşıma kadar hiçbir olaydan bu kadar çok etkilenmemiş ve yıpranmamıştım. Anne olarak çok zor bir sınavdan geçtim. O gün anneliğin ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladım. Hüzün, gurur, merhamet, çaresizlik içinde boğuldum. Oğlum acı içinde ağlarken aldığım her nefeste boğuldum ben. İlk gün tabi ki acılı ve zor geçti. Çok ağladı. Ama ertesi gün bizimki hoplamaya zıplamaya başladı J Artık ayakta 5-10 saniye desteksiz durabiliyor. Onu öyle mutlu ve sağlıklı görünce biz de rahat bir nefes alabildik.
Neyse ki her şey yoluna girdi sağlığına kavuştu oğlum. Ramazan ayında olması da  bizi bedenen çok yordu. Dediğim gibi bir anda gelişti olaylar. Kader diye düşünüyorum ben. Bazen olaylara sadece seyirci kalırsın ya öyle bir andı yaşanan…
Selim’in sünnet olduğu gün bizim balkondaki misafir güvercinin de bebeleri gün yüzüne çıktı. Tam üç hafta sürdü yumurtadan çıkmaları. Çok hızlı gelişiyorlar. Anne yemeğe gittiğinde baba güvercin geliyor bebelerin yanına. Ben baba diyorum ama bilemiyorum tabi . Demek istediğim yavruları yalnız bırakmıyorlar. Güzel anlar yaşanıyor bu güzel ayda. Bu arada herkesin ramazan ayı mübarek olsun. Oruç tutanlara Allah kolaylık versin.


Yorumlar

  1. Allah daha nice mürüvetler göstersin . Cümlemizin evlatlarına..Yeni bebekleriniz de hayırlı olsun. Allah güle güle uçmak nasip etsin. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Selim herşeyin üstesinden gelen bir birey olacak tabi annesi de onunla hayata daha sıkı sarıldı, tıpkı bu bebeler gibi...Nekadar tatlı görünüyorlar. Allah tüm annelere güç kuvvet versin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder