LİMONLU CAKEPOP



Uzuuuun bir aradan sonra yeniden merhaba J Neden bu kadar uzun bir ara verdim bloga kısaca anlatayım. Malumunuz Selim ardı ardına diş çıkarmaya devam ediyor. Dişin yanında gelen bazı rahatsızlıklara bu kez bir de üst solunum yolu enfeksiyonu eklenmişti. İlaç kullanmadan onu atlatmaya çalıştık. Doktorlar ilaç kullanmadan vücudun kendi başına bu hastalıkla savaşması gerektiğini söyledi. Çok şükür Selim iyileşti. Ardından babamız aynı hastalığa yakalandı, o iyileşti derken hemen ardından sıra bana geldiJ Sonuç olarak hepimiz kışa virüslerle savaşarak girdik ve kazandıkJ

Son zamanlarda bende bir dikiş merakı başlamıştı. Bunun sonucu yeni bir dikiş makinesi  almıştık. İlk günlerin heyecanıyla fırsat buldukça kendi kendime bir şeyler dikmeye çalıştım. Belirtmekte fayda var: hayatımda ilk kez bir dikiş makinesiyle karşılaşmış oldum. İnternette videolardan, eşten dosttan bilgiler alarak bir şeyler diktim.
Tabi bir de Selim’in doğum günü yaklaştı. Onun için de ayrı bir tatlı telaşa kapıldım derken zaman geçmiş.
Gelelim cakepop hikayemize. Bu cakepop kalıbını kocam doğum günümde hediye etmişti bana. Ama bir türlü fırsat bulup da kullanamamıştım. Kalıpla birlikte kutunun içinden minik bir İngilizce-almanca tarif kitabı ve kürdanlar da çıktı. Ben bu aşağıdaki anlatacağım tarifi oradan deneyerek yaptım. Kesinlikle kusursuz ve pratik bir tarif. Çok da eğlenceli hem yemesi hem de hazırlama aşaması olarak… O zaman buyurun tarifimize;


MALZEMELER
70 g un
20 g nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
60 g şeker
60 g tereyağ ya da margarin
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
Cakepop kalıbı

KAPLAMA İÇİN;
Küvertür çikolata ya da Candy Melts
Puding de olabilir J



HAZIRLANIŞI
Fırını turbo ayarda 170 derecede ya da alt üst ayarda 190 derecede önceden ısıtın.
Bir kabın içine kuru malzemeleri koyup mikserin en düşük seviyesinde bir iki dakika karıştırın.
Ardından diğer malzemeleri ekleyin.
Mikserle en düşük ayarda hamur kıvamına gelene dek karıştırın.
Karışım hamur kıvamına gelince mikseri en yüksek ayara getirip bir dakika daha çalıştırın.
İki tatlı kaşığı ile ya da sıkma torbası ile cakepop kalıbına hamuru düzgün şekilde yarısına kadar yerleştirin ve kaşıkla düzeltin.
Fazla gelen kısımları elinizle ya da ıslak bezle temizleyin.
NOT: Cakepop kalıbının delikli tarafı üst kısımda kalacak şekilde hamurları yerleştirin.
Cakepop kalıbını fırının ızgara teli üzerine koyup 15 dakika pişirin.
Cakepop lar piştikten sonra ızgara teliyle birlikte fırından çıkarın. Ve hemen üst kapağını açın. Cakepop lar iyice soğuduktan sonra teker teker kalıptan çıkarın. Bundan sonrası sizin tercihinize kalmış. Dilerseniz sade dilerseniz pudingle ya da çikolata ile süsleyerek servise sunun. Erimiş çikolata ile yemek isteyenler için yapım aşaması:
Benmari usulü ile küvertür çikolatayı erittikten sonra cakepop kürdanının bir ucunu  çikolataya batırın. Hemen ardından kürdanın çikolatalı kısmını keke batırın. Kek tabakta kürdan ayakta dik duracak şekilde çikolata donana kadar bekleyin. Kürdandaki çikolata donduktan sonra keki ,ocakta erimiş halde bekleyen çikolataya tamamen batırın. Her tarafının çikolataya tamamen bulanması için kürdanı yavaş yavaş çevirin. Ardından hafifçe kürdanı kabın kenarına vurun. Bu küçük darbeler sayesinde pürüzsüz bir kaplama gerçekleştirmiş olacaksınız.
Son olarak çikolata kaplı cakepop ları dik bir şekilde soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.



Yorumlar

  1. Bebişin dişleri sağlam, sağlığı her daim iyi olur inşallah. Harika şeyler pişirmişsin. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. meri, bunlar süper olmuş canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder