23 Ekim 2013 Çarşamba

PATLICAN KEBABI


 MALZEMELER
1 kg yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
2 kg patlıcan
Kişi sayısı kadar arpacık soğan
4-5 adet yeşil biber
4 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber


HAZIRLANIŞI
Kıymayı kuyruk yağı, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırıp iyice yoğurun. Ağzı kapalı bir kaba alıp buzdolabında en az iki saat bekletin.
Patlıcanları yarım parmak uzunluğunda doğrayıp 5-6 dakika tuzlu suda bekletin.
Domatesleri kabuklarıyla birlikte halka şeklinde dilimleyin.
Yeşil biberleri (uzunluğuna göre) ortadan ikiye kesin.
Kıymaları ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirin.
Yuvarlak bir tepsiye dışarıdan içeriye doğru bir patlıcan bir kıyma şeklinde yan yana dizin.
Tepsinin ortasına arpacık soğanları yerleştirin.
Üzerine domates dilimleri ve yeşil biberleri ekleyip 200 derece fırında biberler pişinceye kadar fırınlayın.
Biberleri piştikten sonra fırından çıkarın.
Fırının derecesini 180’e getirip köfteleri ve patlıcanları pişirmeye devam edin.
Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Bayılırım Patlıcan kebabına. Ellerine sağlık. Şahane olmuş. İyi akşamlar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...