12 Kasım 2013 Salı

SOYA FİLİZİ VE TAVUKLU ÇİN MAKARNASI



MALZEMELER
1 paket Çin makarnası
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
300 g soya filizi
200 g ince doğranmış bambu
1 çay bardağı domates sosu
Tuz, karabiber
Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken wok tavanın içine bir miktar zeytinyağı ve küp küp doğranmış tavuk etlerini atın.Yüksek ateşte tavuk etlerini güzelce kızartın.
Tavuklar kızardıktan sonra küp küp doğranmış biberleri tavaya ekleyin. Biberler suyunu bırakıp kızarmaya başlayınca bambuyu ekleyin. Bir iki dakika pişirdikten sonra soya filizini ilave edin. Tavanın kapağını kapatın ve kendi halinde bir iki pişmesini bekleyin. Ardından domates sosu, tuz ve karabiberini ekleyin.
NOT: Soya filizini çok fazla pişirmemeye üzen gösterin.
Haşlanmış makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız soya filizli harçtan bir miktar alıp servise sunun. Afiyet olsun.





3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım benim. Mis gibi kokusu buralara kadar geldi....:))
    Afiyetler olsun. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ilk fırsatta ben de yapayım bari..

    YanıtlaSil
  3. Bu ne güzellik böyle yenilenen blogda bu yemek 10 numara 5 yıldız...çok güzel görünüyor her şey.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...