31 Mart 2013 Pazar

DOMATES SOSLU BİFTEK



MALZEMELER

500 g dana biftek
2 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy havuç
1 kutu domates sosu
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Bir iki kaşık yağda havuçların rengi değişene kadar kızartın. Havuçlar piştikten sonra tavadan çıkarıp başka bir kaba alın.
Yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra kalın halkalar şeklinde doğrayın. Kuruladıktan sonra kızartın. Kızardıktan sonra tavadan çıkarıp başka bir yere alın.
Biftekleri uzun ince doğrayıp tuzladıktan sonra aynı tavada iyice pişirin. Biftekler piştikten sonra bütün malzemeleri aynı tavada bir iki dakika daha pişirdikten sonra domates sosunu ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte bir iki dakika pişirdikten sonra servise sunun.
Yanında patates ve karalahana haşlaması ikram edebilirsiniz. Makarna ya da her hangi bir sebze ile sunumu tamamlayabilirsiniz. Bu sunum tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Afiyet olsun.

28 Mart 2013 Perşembe

AĞLAYAN KEK



MALZEMELER

1 kutu krem şanti
1 paket çikolata sosu
3 Türk kahvesi fincanı un
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 yumurta
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Krem şantiyi bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletin. Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Ardından yarım su bardağı sütü ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbının içine hazırlanan kek hamurunu döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Kek pişerken çikolata sosunu üzerinde yazan talimatlara uygun bir şekilde pişirin. Çikolata sosu piştikten sonra sosu başka bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın.
Kek pişip ılıdıktan sonra üzerine iki su bardağı sütü her yerine eşit dağılacak şekilde gezdirin. Bir gün önceden hazırladığınız krem şantiyi soğumuş olan kekin üzerine sürün. Krem şantinin üzerine de ılık olan çikolata sosunu yayın. Eğer vaktiniz varsa bir gün buzdolabında bekletip öyle servise sunun. Afiyet olsun.

25 Mart 2013 Pazartesi

ELMALI KEK



MALZEMELER
3 tane elma
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı tarçın
1 bardak ­+ 1/3 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım limonun suyu
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı doğranmış ceviz


HAZIRLANIŞI
Önceden fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Doğranmış elmaların üzerine yarım limonu sıkın ve yarım su bardağı şeker ekleyip karıştırın.
Ardından başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra katı malzemeleri elekten geçirin ve sıvı malzemelerin içine ekleyin. Unun birazını kek kalıbına sürmek için ayırın ( yaklaşık iki yemek kaşığı kadar ). Bütün malzemeleri mikserle karıştırın. Ardından elmaları ve cevizi de ekleyin. Hepsini karıştırın.
Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp üzerine un serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kalıbın içine dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında önce bir saat daha sonra 15 dakika da 150 derecede pişirin. Kek piştikten sonra soğuması için biraz bekleyip daha sonra servis yapmak için dilimleyin. Afiyet olsun.

24 Mart 2013 Pazar

KARNIYARIK



MALZEMELER

4 adet büyük boy patlıcan
8 adet orta boy yeşil biber
Yarım kilo kıyma
Yarım bağ maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıvıyağ
2 adet büyük boy soğan
İsteğe göre sarımsak


HAZIRLANIŞI

Bir tencerenin içinde bir iki kaşık yağ ile kıymayı iyice kavurun. Ardından küçük küçük doğranmış soğanları kıymanın üzerine ekleyin. Soğanlar iyice piştikten sonra salçasını ekleyin ve bir iki dakika daha pişirin. Sonra maydanozları ve baharatlarını ekleyip maydanozlar pişine dek kavurun.
İç harcımız hazırlandıktan sonra patlıcanları yıkayıp kurulayın. Patlıcanların kabuklarını uzunlamasına soyun. Toplam dört adet kabuklu kısım dört adet kabuksuz kısım kalmış olacak. Ardından kızgın yağda iyice kızartın. Daha sonra biberleri de yıkayıp kurulayın ve tüm tüm kızartın. Patlıcanları bir fırın kabına alın ve içlerine bir kaşık yardımıyla oyuklar açın. Açtığınız oyuklara hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yanında kızartılmış biberle servise sunun. Afiyet olsun.

17 Mart 2013 Pazar

RED VELVET CUPCAKE






MALZEMELER

1,5 su bardağı un
¾ su bardağı şeker
¾ su bardağı soğuk süt
100 g oda sıcaklığında eritilmiş margarin
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığının ucu ile tuz
1 yumurta (oda sıcaklığında olsun)
1 çay kaşığı vanilya aroması ( toz vanilya değil )
½ tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası



HAZIRLANIŞI

Fırını 180 derecede ısıtın. Çukur bir kabın içinde margarini iyice çırpın. Margarin iyice eridikten sonra şekeri ilave edin ve beyazlaşana kadar 5-10 dakika mikserle çırpın. İstenilen kıvama ulaştıktan sonra içine bir yumurta kırın ve yaklaşık 5 dakika daha çırpın.
Başka bir yerde küçük bir kabın içine sütü, gıda boyasını ve vanilya aromasını koyup güzelce karıştırın.
Unu,tuzu ve kabartma tozunu elekten geçirerek başka bir kabın içine koyun ve iyice karıştırın.
Şimdi şekerli ve margarinli kabın içine önce unlu karışımdan bir miktar koyun ve aynı anda çırpmaya devam edin. Ardından sıvı bir miktar sıvı karışımdan ekleyin ve çırpın. Bu işlemi üç parti halinde tekrarlayın.Kısaca kuru ve sıvı karışımları üçer parçalar halinde şekerli karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Karıştırma işlemi bittikten sonra cupcake tepsisinin içine kağıt cupcake kalıplarını yerleştirin. Bir kaşık yardımıyla hazırlanan karışımı kalıplara yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsinin altı hava alacak şekilde fırın tel ızgarasında soğumasını bekleyin.
Üzerine pudra şekeri ile süsleme yapın. Dilerseniz herhangi bir krema ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...