29 Ağustos 2013 Perşembe

KAKAOLU VE SÜTLÜ İRMİK TATLISI


MALZEMELER
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
2 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine süt, şeker ve irmiği koyup orta ateşte karıştırarak pişirin.
Süt kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine tereyağ ve vanilya ekleyip karıştırın.
Kalıp olarak kullanacağınız kapları sudan geçirip fazla suyunu silkeleyin.
Ben kalıp olarak çay fincanlarını kullandım, siz de istediğiniz şekle uygun bir kap kullanabilirsiniz.
Kabı yarısına kadar hazırladığınız karışımla doldurun.
Tencerede kalan irmik tatlısına kakao ekleyip mikserle iyice karıştırın.
Kakaolu irmik tatlısını kaplardaki sade irmik tatlısının üzerine doldurun.
Buzdolabında bir gün bekletin.

Dilerseniz kaplarda dilerseniz ters yüz edip servis yapın.
Üzerini fındık, ceviz ya da dondurma ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

NOT:Bu güzel paylaşım için http://www.hafiftarif.com/irmik-tatlisi-tarifi/ ‘e teşekkürlerimi sunuyorum.


10. AY EK BESİN
Selim’den haberlere gelince: Vücudunda ateşin neden olduğu döküntülerden eser kalmadı çok şükür. Hala beş tane dişi var. Sürpriz bir şekilde en kısa zamanda altıncı da gelecek sanırım. Doktoru fazla sürmez altıncı dişin çıkması dedi bugün.
Doktor nerden çıktı şimdi? Poposundaki lekeler yerini pişik ve mantara bıraktı. Bir haftaya yakın poposu normale girmedi. Neler mi yaptık düzelmesi için:
Her alt değiştirmeye su ve bebe şampuanı ile yıkadım.
Fön makinasının ılık ayarında fönle kuruttum.
İnce bir tabaka mantar kremi  ( MYKUNDEX kullandığımız kremin adı ) sürdüm. Kremin deriye iyice nüfus etmesi için kremi sürerken minik daireler çizerek kremi sürdüm.
Üzerine PENATEN popo kreminden kalın bir tabaka sürüp bezini kapattım.
Bir de papatya çayına başladık. Su biberonuna yarısına kadar çay yarısına kadar su koyup veriyorum.
Ve baktım bir gelişme yok doktora götürdüm. Mantar olması ve derinin hala düzelmemesi , yeni bir dişin çıkma hazırlığında olduğunun göstergesiymiş. Yani altıncı dişi bekliyoruz sabırsızlıkla oğlum bir an önce normal sağlığına kavuşsun diye.


Gelelim ek besin tarifine:
1 adet armut
1 adet muz
1 adet elma
Hepsini püre haline getirdim. Pek iştahı olmadığı için içine bisküvi ya da yulaf koymadım bu sefer. Neyse ki bu karışıma hiçbir zaman hayır demiyor. Selim’in  en sevdiği meyve karışımı bu. Umarım sizin bebeğiniz de beğenerek yer. Afiyet ve sağlık diliyorum.


NOT: Bu arada unutmadan yazayım. Doktorumuz Selim’in artık inek sütü içmeye içebileceğini de söyledi. Buna çok sevindiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Artık yaptığım sütlü tatlılardan da yiyebilecek oğlum. Burdan da anlaşılacağı üzere ‘’merinin mutfağı’’nda daha fazla sütlü tatlı yapılacak.




26 Ağustos 2013 Pazartesi

CHEESECAKE VE 10 AYLIK BEBE İÇİN EK BESİN


HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
200 g un
75 g toz şeker
75 g tereyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

KREMA DOLGU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
125 g tereyağ
225 g toz şeker
1 paket vanilyalı puding  ( şekersiz )
200 g krema
800 g quark

HAMURUN HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri bir kabın içine koyup iyice yoğurun.
Bir kenarda bekletin.

DOLGU KREMASININ HAZIRLANIŞI
Kremayı tıraş köpüğü kıvamın gelene dek mikserle çırpın.
Buz dolabına koyun ve bekletin.
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle krem kıvamına gelene dek çırpın.
Ardından şeker, puding tozu ve 3 yumurtayı ekleyin. Eklediğiniz her malzemeden sonra çırpmaya devam edin.
Quark ekleyin ve spatula ile güzelce karıştırın.
Son olarak buzdolabındaki kremayı yavaşça ekleyin. Spatula ile yukarıdan aşağıya doğru yavaşça karıştırın.
Haumuru yağlanmış kek kalıbının tabanına ve yanlarına orantılı şeklide yerleştirin.
Dolgu kremasını hamurun üzerine dökün. Üzerini düzeltin.
180 derece turbo fanlı fırında bir saat pişirin. Piştikten sonra soğutun ve bir müddet buz dolabında bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

 NOT: Bu lezzetli tarif için teyzeme çok teşekkür ediyorum J



Selim’in artık beş tane diş oldu. Yine iştahsızlık yine huzursuzluk ve tabiki ishal... Ateşi bir kez 39.8’e kadar yükseldi. Fakat ateşi bütün vücuda yayılmadığı için bu kez ateş sonra kızarıklıklar oldu bütün vücudunda. Vücut tamamen yansa bu kızarıklıklar olmazmış. Ve bu kızarıklıklar yukarıdan aşağıya doğru azalıyormuş. Bizimki dün başladı ve yavaş yavaş azalıyor. Üst yan dişler kabarmıştı; ama sabah bir baktık alt yan dişin bir tanesi çıkmış bile J Ters köşe… Dünden beri keyifler yerinde çok şükür. Ben bu tarifleri daha önceden hazırlamıştım ancak vakit bulabildim. Şimdi ishalinden dolayı yine diyete başladık. İshal yapan yiyeceklerden uzak duruyoruz.
Bu küçük kasenin içinde meyve püresi hazırlamıştım.
3 dilim ayıklanmış greyfurt
1 büyük boy muz
1 tane armut
Bütün meyveleri rondodan geçirdim. Greyfurttan dolayı tadında bir acılık olduğu zaman içine 2 tatlı kaşığı rondodan geçirilmiş cicibebe bisküvisi de ekledğim oluyor. Afiyet ve sağlık dolu günler diliyorum.

7 Ağustos 2013 Çarşamba

ŞEKERPARE VE 10 AYLIK BEBE İÇİN EK BESİN


Öncelikle herkese şeker tadında bir bayram diliyorum. Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bugün bayramda misafirlere ikram etmek için şekerpare hazırladım. Çok zor şartlar altında şu an bu yazıyı hazırlıyorum. Selim masanın etrafında dolanıp duruyor. Bilgisayarın fişini çekmeden de bana rahat vermeyecek anlaşılan. Ben hemen tarifi paylaşayım bütün yazılar silinmeden J

MALZEMELER
250 g margarin ya da tereyağı
100 g pudra şekeri
2 yumurta
100 g irmik
500 g un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI
Tere yağını birkaç saat önceden dolaptan çıkarın. Çukur bir kabın içinde bir iki dakika mikserle çırpın.
Pudra şekerini ilave edin. Krema kıvamına gelene dek çırpın.
İrmiği ekleyip bir iki dakika çırpın.
Yumurtaları kırıp çırpın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın ya da bu aşamadan sonra elinizle de yoğurabilirsiniz.
Fırını 180 dereceye getirip ısıtın.
Hamurdan irili ufaklı dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
Üzerine ceviz, fıstık ya da file badem koyun. Kullandığınız kuruyemişi şekerpare hamurunun içine iyice bastırın aksi halde hamur kabardığı zaman dışarı çıkabilirler.
Yaklaşık 20-25 dakika şekerparelerin üzeri kızarana dek pişirin.


ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri bir kabın içine koyun ve kaynatın.
Şerbeti ve şekerpareleri her ikisi de sıcakken üzerine dökün. Afiyet olsun.



Bütün çocuklar ve hatta büyükler gibi Selim de makarna yemeyi çok seviyor. Özellikle de uzun makarnanın kısaltılmış halini J Ben de haftada bir mutlaka değişik şekillerde makarna pişiriyorum. Bugün ki makarnamız kıymalı ve domatesli… Hadi bir göz atalım isterseniz.
MALZEMELER
Bir avuç içi kadar yağsız dana kıyma
Bir miktar uzun makarna
1 büyük boy rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Kıymayı küçük bir kaba kıymayı koyun. Üzerini bir iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Bir çimdik tuz atıp güzelce kaynatın.
Rendelenmiş domatesleri de ayrı bir kapta sıvıyağ ile pişirin.
Kıymaların suyu azalınca her ikisini aynı kaba alıp bir iki dakika pişirin.
Haşlanmış makarnaları rondodan geçirin.
Bütün malzemeleri güzelce karıştırıp afiyetle yedirin bebeğinize.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...