20 Kasım 2013 Çarşamba

DOMATES SOSLU KIZARTMA



Çok uzun zamandır neredeyse iki yıldır kızartma yapmıyordum. Geçenlerde durup dururken aklıma geldi. Hamilelikten midir nedir engel olamadım nefsime. Ve koyulduk sebzeleri kızartmaya. Domates sosunu da biraz acı yapınca tıka basa yemiş olduk J Bildiğimiz kızartma işte özel bir tarafı yok yine de paylaşmak istedim.

MALZEMELER

Patates
Yeşil biber
Patlıcan
Kabak
2 adet domates
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar kırmızı pul biber
Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

 Patatesi, kabağı, patlıcanı ve biberin kabuklarını soyup; halka halka doğrayın. Bir tavanın içine sıvıyağı koyun. Yağ ısınınca sebzeleri kızartın. Kızarttıktan sonra geniş bir kaba alın.
Küçük bir tavada küp küp doğranmış domatesleri az yağda güzelce pişirin. Tuzunu ve kırmızı pul biberini ekleyin.
Bir başka kapta sarımsağı, yoğurdu ve tuzu karıştırın.
Servis yaparken alt kata kızarmış sebzeleri dizin. Onun üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Son olarak domates sosunu yayın. Afiyet olsun.

18 Kasım 2013 Pazartesi

BROWNİ KURABİYE


Herkese güzel bir hafta diliyorum. Bu aralar yine blogumla doğru düzgün ilgilenemediğimin farkındayım. Bu defa Selim değil bunun sebebi J Daha önceki yayınlarımın birinde bahsetmiştim. Yeni bir dikiş makinesi aldım. Ve her yeni şey gibi ilgim dikişe kaydı bu aralar. Dikiş bilgim sıfın altında 10 bilemedin 20 J Buna rağmen bir şeyler dikme şevkiyle yanıp tutuşuyorum. Bu güne kadar kaç metre kumaş heba ettiğimi hesaplamasam da korkunç rakamlar olduğunu açık yüreklilikle söyleyecek kadar durumun farkındayım. İlk zamanlar Selim’in doğum gününe denk geldiği için doğum gününe özel şeyler diktim. ‘’Mutlu Yıllar Selim’’ yazılı üçgen bayraklar, bayrakların kumaşına uygun Selim için pantolon, atkı, atkılı bere, kalp şeklinde lavanta keseleri vb… Derken bir baktım el çantası dikmeye başlamışım. Çanta dikmeyi çok sevdiğimi fark ettim. Derken bir sürü çanta oldu evde. Ben de onları satmaya karar verdim.
Kendime ‘’Dawanda’’ adlı internet sitesinde küçük bir dükkan açtım. Dawanda el işi ürünlerinin satıldığı güzel ve eğlenceli bir internet sitesi. Dükkanımdaki ürün sayısı şimdilik çok az; ama zamanla büyütürüm diye düşünüyorum. Belki çanta dikmeyi bırakır başka projelerle ilgilenirim. Kafamda birkaç fikir var; fakat biraz daha netleşmesi için araştırma yapıyorum şimdilik.
Merak edenler için dükkanımın linki: http://de.dawanda.com/shop/MerisAtelier
Bu arada dükkanımın adını ‘’Meri’nin Atölyesi ‘’ koydukJ
Gelelim asıl konumuza bugün ‘’browni kurabiye’’ tarifini paylaşıyorum. Benim gibi kakao ve çikolata tutkunlarına gelsin bu güzel ‘’ Browni Kurabiye Tarifi’’ …

MALZEMELER
250 gram tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
150 gram toz şeker
9-10 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
Fırını 170 dereceye getirin. Geniş bir kabın içine önce sıvı malzemeleri koyup güzelce karıştırın.
Kuru malzemeleri elekten geçirerek sıvıların içine alın.
Elinizle güzelce yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına ( ele yapışmayacak hale ) gelene dek elenmiş un ilave edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun. Hazırladığınız kurabiye hamurunu avuç içinde dilediğiniz büyüklükte yuvarlayarak tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 10-11 dakika pişirin.
Kurabiyeler fırındayken şerbeti hazırlamak için bir kabın içine sütü ve şekeri koyup şeker tamamen eriyinceye dek karıştırın.
Kurabiyeler fırından çıkarıp hemen başka bir kaba alın. Kurabiyeler sıcakken hazırladığınız şerbeti, kurabiyelerin üzerine dökün. Afiyet olsun.



12 Kasım 2013 Salı

SOYA FİLİZİ VE TAVUKLU ÇİN MAKARNASI



MALZEMELER
1 paket Çin makarnası
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
300 g soya filizi
200 g ince doğranmış bambu
1 çay bardağı domates sosu
Tuz, karabiber
Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken wok tavanın içine bir miktar zeytinyağı ve küp küp doğranmış tavuk etlerini atın.Yüksek ateşte tavuk etlerini güzelce kızartın.
Tavuklar kızardıktan sonra küp küp doğranmış biberleri tavaya ekleyin. Biberler suyunu bırakıp kızarmaya başlayınca bambuyu ekleyin. Bir iki dakika pişirdikten sonra soya filizini ilave edin. Tavanın kapağını kapatın ve kendi halinde bir iki pişmesini bekleyin. Ardından domates sosu, tuz ve karabiberini ekleyin.
NOT: Soya filizini çok fazla pişirmemeye üzen gösterin.
Haşlanmış makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız soya filizli harçtan bir miktar alıp servise sunun. Afiyet olsun.





1 Kasım 2013 Cuma

KREMALI ISPANAK YATAĞINDA ANTRİKOT



MALZEMELER
500 g antrikot
500 g ıspanak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
İki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve antrikotu geniş bir kasede karıştırıp en az iki saat buzdolabında dinlendirin.
Ispanakları yıkayıp suyunu süzün ve iri iri doğrayın.
Kalan zeytinyağını tencereye alarak ısıtın.
Ispanakları ekleyin ve suyunu salıp tamamen çekinceye kadar pişirin.
Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar bekletin.
Unu ekleyip ıspanaklar ile birlikte yüksek ateşte kavurun.
Azar azar sütü ilave edin ve orta ateşte birkaç dakika pişirmeye devam edin.
Tuz, karabiber ekleyin.
Tost makinasında etleri kızarıncaya dek pişirin.
Sotelenmiş ıspanağı servis tabağına yayın.
Etleri üzerine dizerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...