21 Haziran 2014 Cumartesi

SEBZELİ DANA SOTE


Yurt dışında yaşamanın birçok avantajı olduğu doğrudur. Bunlardan bir tanesi de zengin dünya mutfaklarına ulaşmanın kolay ve seçenekli olmasıdır... Aynı sokakta dünyanın birçok farklı mutfağına ulaşmak mümkün. Farklı lezzetler, farklı sunumlar doğal olarak bizim de damak zevkimizi zenginleştiriyor.
Bugün ki tarifimiz benim çok sevdiğim ‘’Vietnam Mutfağı’’ndan. (Ben tarifi baharatlar konusunda biraz sadeleştirdim). Uzak Doğu Mutfağı’a merak duyanların çok hoşuna gidecek bir  tarif paylaşıyoruz bugün.
Haydi o zaman bakalım ortaya neler çıkacakJ

MAZLEMELER
 500 g dana kuşbaşı
250 g minik tüm mantar
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
Yarımşar renkli biber ( kırmızı, yeşil, sarı )
Yarım çay bardağı basmati pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber

HATIRLATMA: Bütün sebzeler mantar hariç şeritler halinde doğranmalı. Mantarları bütün olarak pişireceğiz!...


HAZIRLANIŞI
Wok tavanın içinde zeytinyağıyla birlikte kuşbaşı doğranmış dana etine tuz ekleyip pişirin.
Etler suyunu suyunu çekip kavrulunca havuçları ekleyin.
Havuçlar piştikten sonra renkli biberleri ilave edin. Sebzeleri çok fazla pişirmeden sırasıyla mantarı, onun ardından kabakları ilave edin. Bu yemeğin farkı sebzelerin az pişirilerek yenmesidir. Olabildiğince az pişirmeye çalışın.
Sebzeler suyunu çekmeden hemen önce basmati pirinci de ekleyip üzerine bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Soya sosunu ve karabiberi de ekledikten sonra ocağın altını kısın ve tavanın kapağını kapatın.
5-6 dk sonra sebzeli dana sote yemeğiniz servise hazır.
Ben yemeğimi; favorim olan soğanlı baget ekmeği ile servise sundum. Farklı ekmek çeşitleriyle siz de kendi yemeğinizi taçlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. ellerine saglik canim :-) Cok istah acici gözüküyor :-)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...