29 Haziran 2014 Pazar

PATATES ÇORBASI


Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sağlık ve huzur dolu iftarlarımız, sahurlarımız olsun. Gurbette yaşayan birçok Türk gibi biz de yılın çok dönemi özlemle dolup taşıyoruz. Özellikle bayramlar ve ramazan ayları özlemlerimizin doruk noktası oluyor.
İftar vakti çok geç olduğu için davet yemekleri ramazanın sonuna saklanıyor J Biz de Edi ile Büdü kendi çapımızda ramazan ruhunu yaşamaya çalışıyoruz. Zaten iftar ve sahur arasında o kadar az vakit var ki… Biz yemeği bitirdiğimizde Türkiye’dekiler çay, kahve, tatlı vb. bitin fasılları bitirmiş oluyorlar.
Bloğumdaki çorba yayını eksikliğini fark ettim ramazan vesilesiyle. İftar sofralarımızın olmazsa olmazlarından olan çorbalarımıza özellikle ağırlık vermeyi planlıyorum önümüzdeki günlerde.
Ve bugün çorbalardan ‘’soğan çorbası’’ ile başlıyoruz. Herkese afiyet olsun şimdiden J

MALZEMELER
4 adet orta boy soğan
4 adet orta boy patates
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Tuz, taze çekilmiş karabiber

SOS İÇİN
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası


HAZIRLANIŞI
Patateslerin ve soğanın kabuklarını soyun. Dörde bölüp iki su bardağı suyun içinde pişirin.
Patatesi ve soğanı piştikten sonra rondodan geçirin.
Ardından içine iki su bardağı süt ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Dilerseniz bu şekliyle de servise sunabilir ve bebeklerinize de yedirebilirsiniz.
Sosu Hazırlamak İçin;
Bir tavanın içine zeytinyağı koyun. Üzerine salça ve kuru naneyi ekleyin. Nane ve salça piştikten sonra soğan çorbasının üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun.





2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, soğan çorbası hiç denememiştim
    Hayırlı Ramazanlar
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Hiç soğan tadı alınmıyor. Çok lezzetli, basit ve farklı bir tarif, herkese tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...