1 Temmuz 2014 Salı

KAVANOZDA SÜTLÜ TATLI


MALZEMELER
100g tereyağı
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
10 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya özü ya da 1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket  krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazır pasta tabanı veya evde yaptığınız sade  bir kek
Yaban mersini, kiraz vb…


 
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine sütü, şekeri, nişastayı, unu, ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. 
5 dakika bekledikten sonra içine tereyağını ekleyin.
Mikser ile tereyağı eriyene dek karıştırın. Muhallebinin güzel kıvamlı olmasının sırrı çok fazla çırpılmasında yatıyor. 
Krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpın, buzdolabında yarım saat bekletin.
Muhallebi soğuduktan krem şantiyi ekleyip bir spatula ile güzelce karıştırın.
Keki rondoda un haline getirin.
Servis yapacağınız kabın içine ( ben su bardağı kullandım ) bir miktar kek kırıntıları, üzerine muhallebili krem şanti karışımından onun üzerine de dilediğiniz meyvelerden koyun. Bu işlemi kabınızın şekline göre dilediğiniz kadar tekrarlayın. Dilerseniz katmanların sırasını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. En alta krema onun üzerine kek  koymak gibi…
Eğer isterseniz üzerine ya da ara katmanlara Hindistan cevizi, badem, fındık, çikolata parçacıkları vb… ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Buzdolabında muhafaza edin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun 



2 yorum:

  1. Çok cici olmuşlar canım ellerine sağlik hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis ve sağlıklı bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...