11 Temmuz 2014 Cuma

SEBZELİ TORTELLONİ


 MALZEMELER
1 paket ıspanaklı tortelloni
2 adet orta boy havuç
250 g minik mantar
Yarım çay bardağı bezelye
1 adet brokoli
2 kutu krema
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
İsteğe göre kiraz domates
Rendelemek için parmesan


HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
Brokoliyi yıkayın ve çiçek kısımlarını küçük parçalara ayırın. Saplarını halka halka doğrayın.
Bir tencerenin içine bezelye, havuç ve brokoliyi koyup tuzunu atın. Su kaynadıktan 4 dk sonra bütün sebzelerin suyunu süzün.
Sebzelerden geriye kalan su ile tortelloni makarnaları haşlayın. Kaynama başladıktan 5 dk sonra tortelloni makarnaları süzekten geçirin.
Geniş ve derin bir kabın içine bir miktar zeytinyağı ve mantarları koyup mantarları soteleyin.
Mantarlar kızardıktan sonra sarımsak tozunu ekleyin. Bir iki dakika sonra krema, bir miktar tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin.
Krema kaynadıktan sonra tortelloni makarnaları ve sebzeleri aynı kremanın üzerine ilave edin. Hafifçe karıştırın. Ocağı en düşük ısıya getirin. Bütün tatların birbirini özümsemesi için bir iki dk daha kendi haline bırakın.
Servis yaparken üzerine bol miktarda parmesan rendeleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
ÖNERİ: Tarifin orjinalinde kiraz domatesler de vardı. Dilerseniz mantarlarla birlikte kiraz domatesleri bütün olarak pişirebilirsiniz. Tat olarak domatesli ya da domatessiz çok bir fark olmuyor.Tercih size kalmış.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...