3 Mayıs 2014 Cumartesi

ÇÖKERTME KEBABI



MALZEMELER
4-5 patates
4 parça biftek
1 büyük boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Kıyılmış maydanoz
Ayçiçeği yağı
Tuz,karabiber

SOS İÇİN
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su, tuz, karabiber, kimyon



HAZIRLANIŞI
Etleri şerit halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Etleri ve tereyağını soğanın üzerine ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın.
Patateslerin kabuklarını soyup irice rendeleyin ya da çok ince doğrayın. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Çukur bir kabın içinde rendelenmiş sarımsağı ve yoğurdu karıştırın, tuzunu ilave edin.
Sos için salçaları zeytinyağında iki dakika kavurun. Sos kıvamına gelinceye kadar azar azar su ilave edin ve birkaç dakika pirin. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Servis tabağına kızarmış patatesleri yayın. Orta kısmına bir miktar sarımsaklı yoğurt gezdirin. Etleri yerleştirip bir miktar sos ekleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...