29 Haziran 2014 Pazar

PATATES ÇORBASI


Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sağlık ve huzur dolu iftarlarımız, sahurlarımız olsun. Gurbette yaşayan birçok Türk gibi biz de yılın çok dönemi özlemle dolup taşıyoruz. Özellikle bayramlar ve ramazan ayları özlemlerimizin doruk noktası oluyor.
İftar vakti çok geç olduğu için davet yemekleri ramazanın sonuna saklanıyor J Biz de Edi ile Büdü kendi çapımızda ramazan ruhunu yaşamaya çalışıyoruz. Zaten iftar ve sahur arasında o kadar az vakit var ki… Biz yemeği bitirdiğimizde Türkiye’dekiler çay, kahve, tatlı vb. bitin fasılları bitirmiş oluyorlar.
Bloğumdaki çorba yayını eksikliğini fark ettim ramazan vesilesiyle. İftar sofralarımızın olmazsa olmazlarından olan çorbalarımıza özellikle ağırlık vermeyi planlıyorum önümüzdeki günlerde.
Ve bugün çorbalardan ‘’soğan çorbası’’ ile başlıyoruz. Herkese afiyet olsun şimdiden J

MALZEMELER
4 adet orta boy soğan
4 adet orta boy patates
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Tuz, taze çekilmiş karabiber

SOS İÇİN
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası


HAZIRLANIŞI
Patateslerin ve soğanın kabuklarını soyun. Dörde bölüp iki su bardağı suyun içinde pişirin.
Patatesi ve soğanı piştikten sonra rondodan geçirin.
Ardından içine iki su bardağı süt ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Dilerseniz bu şekliyle de servise sunabilir ve bebeklerinize de yedirebilirsiniz.
Sosu Hazırlamak İçin;
Bir tavanın içine zeytinyağı koyun. Üzerine salça ve kuru naneyi ekleyin. Nane ve salça piştikten sonra soğan çorbasının üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun.





21 Haziran 2014 Cumartesi

SEBZELİ DANA SOTE


Yurt dışında yaşamanın birçok avantajı olduğu doğrudur. Bunlardan bir tanesi de zengin dünya mutfaklarına ulaşmanın kolay ve seçenekli olmasıdır... Aynı sokakta dünyanın birçok farklı mutfağına ulaşmak mümkün. Farklı lezzetler, farklı sunumlar doğal olarak bizim de damak zevkimizi zenginleştiriyor.
Bugün ki tarifimiz benim çok sevdiğim ‘’Vietnam Mutfağı’’ndan. (Ben tarifi baharatlar konusunda biraz sadeleştirdim). Uzak Doğu Mutfağı’a merak duyanların çok hoşuna gidecek bir  tarif paylaşıyoruz bugün.
Haydi o zaman bakalım ortaya neler çıkacakJ

MAZLEMELER
 500 g dana kuşbaşı
250 g minik tüm mantar
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
Yarımşar renkli biber ( kırmızı, yeşil, sarı )
Yarım çay bardağı basmati pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber

HATIRLATMA: Bütün sebzeler mantar hariç şeritler halinde doğranmalı. Mantarları bütün olarak pişireceğiz!...


HAZIRLANIŞI
Wok tavanın içinde zeytinyağıyla birlikte kuşbaşı doğranmış dana etine tuz ekleyip pişirin.
Etler suyunu suyunu çekip kavrulunca havuçları ekleyin.
Havuçlar piştikten sonra renkli biberleri ilave edin. Sebzeleri çok fazla pişirmeden sırasıyla mantarı, onun ardından kabakları ilave edin. Bu yemeğin farkı sebzelerin az pişirilerek yenmesidir. Olabildiğince az pişirmeye çalışın.
Sebzeler suyunu çekmeden hemen önce basmati pirinci de ekleyip üzerine bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Soya sosunu ve karabiberi de ekledikten sonra ocağın altını kısın ve tavanın kapağını kapatın.
5-6 dk sonra sebzeli dana sote yemeğiniz servise hazır.
Ben yemeğimi; favorim olan soğanlı baget ekmeği ile servise sundum. Farklı ekmek çeşitleriyle siz de kendi yemeğinizi taçlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.



6 Haziran 2014 Cuma

MANTARLI DANA KAVURMA



MALZEMELER
500 gram dana eti
500 gram kültür mantarı
2 adet büyük boy soğan
Sıvıyağ, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık doğrayın. Bir miktar sıvıyağda pembeleşinceye dek orta ateşte kavurun.
Kuşbaşı doğranmış dana etini soğanların üzerine ilave edip kavurun.
Et suyunu çektikten sonra irice doğranmış mantarları, tuzu ve kababiberi ekleyin.
Mantarlar suyunu çektikten sonra servise sunun.

Afiyet olsunJ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...