15 Temmuz 2014 Salı

PAÇANGA BÖREĞİ


MALZEMELER
4 adet yufka
3 adet yeşil biber
3 adet domates
200 gram pastırma
400 gram kaşar peyniri
Kızartmak için bol sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Yeşil biberi ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Kaşar peynirini rendeleyin.
Pastırmaları ince ince dilimleyin.
Her bir yufkayı dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Dilerseniz 8 parçaya da ayırabilirsiniz.
Yufkanın üzerine hazırladığınız malzemeleri yerleştirip sigara böreği gibi sarın.
Kızgın yağda çevirerek kızartın.
Afiyet olsun.
NOT: Böreği kızartırken yufkanın açılmaması için yufkanın açıkta kalan kısmını parmağınızla hafifçe ıslatıp sonra kapatın.




11 Temmuz 2014 Cuma

SEBZELİ TORTELLONİ


 MALZEMELER
1 paket ıspanaklı tortelloni
2 adet orta boy havuç
250 g minik mantar
Yarım çay bardağı bezelye
1 adet brokoli
2 kutu krema
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
İsteğe göre kiraz domates
Rendelemek için parmesan


HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
Brokoliyi yıkayın ve çiçek kısımlarını küçük parçalara ayırın. Saplarını halka halka doğrayın.
Bir tencerenin içine bezelye, havuç ve brokoliyi koyup tuzunu atın. Su kaynadıktan 4 dk sonra bütün sebzelerin suyunu süzün.
Sebzelerden geriye kalan su ile tortelloni makarnaları haşlayın. Kaynama başladıktan 5 dk sonra tortelloni makarnaları süzekten geçirin.
Geniş ve derin bir kabın içine bir miktar zeytinyağı ve mantarları koyup mantarları soteleyin.
Mantarlar kızardıktan sonra sarımsak tozunu ekleyin. Bir iki dakika sonra krema, bir miktar tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin.
Krema kaynadıktan sonra tortelloni makarnaları ve sebzeleri aynı kremanın üzerine ilave edin. Hafifçe karıştırın. Ocağı en düşük ısıya getirin. Bütün tatların birbirini özümsemesi için bir iki dk daha kendi haline bırakın.
Servis yaparken üzerine bol miktarda parmesan rendeleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
ÖNERİ: Tarifin orjinalinde kiraz domatesler de vardı. Dilerseniz mantarlarla birlikte kiraz domatesleri bütün olarak pişirebilirsiniz. Tat olarak domatesli ya da domatessiz çok bir fark olmuyor.Tercih size kalmış.




10 Temmuz 2014 Perşembe

KIYMALI YOGURT ÇORBASI


MALZEMELER
250 g dana kıyması
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı kaynamış sıcak su
Tuz, karabiber
İsteğe göre kimyon

TERBİYESİ İÇİN;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI
Bir tencereye küp küp doğranmış soğanları koyun.
Sıvıyağ ekleyip soğanlar pembeleşinceye dek pişirin.
Soğanlar piştikten sonra kıymayı ve tuzu eleyin.
Kıyma suyunu çekip kavrulduktan sonra unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Ardından 5 su bardağı kaynamış sıcak suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
Bir kasenin içine terbiye için gerekli olan malzemeleri  koyun ve iyice çırpın.
Kaynayan çorbadan kaseye 2 kaşık alın ve tekrar çırpın.
Karışımı azar azar tencereye ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Temmuz 2014 Salı

KAVANOZDA SÜTLÜ TATLI


MALZEMELER
100g tereyağı
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
10 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya özü ya da 1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket  krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazır pasta tabanı veya evde yaptığınız sade  bir kek
Yaban mersini, kiraz vb…


 
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine sütü, şekeri, nişastayı, unu, ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. 
5 dakika bekledikten sonra içine tereyağını ekleyin.
Mikser ile tereyağı eriyene dek karıştırın. Muhallebinin güzel kıvamlı olmasının sırrı çok fazla çırpılmasında yatıyor. 
Krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpın, buzdolabında yarım saat bekletin.
Muhallebi soğuduktan krem şantiyi ekleyip bir spatula ile güzelce karıştırın.
Keki rondoda un haline getirin.
Servis yapacağınız kabın içine ( ben su bardağı kullandım ) bir miktar kek kırıntıları, üzerine muhallebili krem şanti karışımından onun üzerine de dilediğiniz meyvelerden koyun. Bu işlemi kabınızın şekline göre dilediğiniz kadar tekrarlayın. Dilerseniz katmanların sırasını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. En alta krema onun üzerine kek  koymak gibi…
Eğer isterseniz üzerine ya da ara katmanlara Hindistan cevizi, badem, fındık, çikolata parçacıkları vb… ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Buzdolabında muhafaza edin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...