23 Ağustos 2014 Cumartesi

İSLİ PEYNİRLİ VE CEVİZLİ SALATA


MALZEMELER
Birer adet sarı,kırmızı ve yeşil biber
Bir iki adet havuç
3-4 dilim isli peynir
4 adet ceviz
5-6 yaprak kırmızı kıvırcık marul
6-7- adet kiraz domates
Yarım salatalık
Limon, zeytinyağı, tuz



HAZIRLANIŞI
Sebzeleri güzelce yıkayıp sebze kurutucuda suyunu süzdürün.
Kiraz domatesler hariç bütün sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Cevizleri elinizle ufalayıp biraz küçültün.
İsli peyniri küçük parçalar halinde kesin.
Küçük bir kasenin içine zeytinyağı, tuz ve limonu ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız bütün malzemeleri bir kabın içine koyup üzerine sosunu ekleyin.
Güzelce karıştırdıktan sonra servise sunun.



İsli peynir yerine farklı peynirler de kullanabilirsiniz. Fakat burada paylaştığım salataya asıl lezzeti isli peynir katıyor.İsli peynir ve ceviz birlikte enfes bir lezzet ortaya çıkıyor.Hepinize afiyet olsun.


20 Ağustos 2014 Çarşamba

DONMUŞ MEYVELERDEN MARMELAT YAPIMI


MALZEMELER
1 kg karışık donmuş meyve
500 g reçel şekeri

Marketlerin buzluk reyonyalarında paket halinde satılan donmuş meyvelerden hazırlayacağımız  güzel bir marmelat tarifimiz var bugün.
Benim en sevdiğim marmelat; ahududu, kiraz, çilek, böğürtlen, siyah ve kırmızı kuş üzümü ve yaban mersini meyvelerinden oluşuyor. Tabi en sevdiğim ve bıkmadan yediğim mürdüm eriği marmelatı var bir de; ama o bu günün tarifi  değilJ


Eğer başka dondurulmuş meyvelerden marmelat yapmak isterseniz aynı aşamaları takip edebilirsiniz. Bizim evde en çok çilek ve bu karışık meyvelerin marmelatı  yendiği için bu tarifi paylaşmam şart olmuştu artık J
Hafif mayhoşumsu bir tadı olduğu için çok seviliyordur belki ...Eğer taze meyvelerden marmelat hazırlamak isterseniz onu başka bir yayında paylaşacağım.


HAZIRLANIŞI
Meyveleri bir tencerenin içine alın. Meyveler eridikten sonra blender ile istediğiniz kıvamda ezip püre haline getirin.
Çok fazla ezerseniz su gibi oluyor ben pek tavsiye etmiyorum ; ama tercih sizin. Biraz irice kalırsa meyvelerin çekirdekleri de parçalanmıyor ve daha lezzetli oluyor.
Meyveler püre haline geldikten sonra üzerine şekeri ekleyin. Karıştırmadan 4 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın alın.
2 dakika bekletip kavanozlara doldurun.
Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
İyice soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Kahvaltılarda ve tatlı krizlerinde kızarmış tost ekmeği üzerine tereyağı ve karışık meyve marmelatını sürüp afiyetle yiyin J




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...