31 Mart 2015 Salı

KEŞKÜLTARİFİ, KEŞKÜL-Ü FUKARA


MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 çay bardağı taze badem
4 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
Üzerini süslemek için badem,fındık,Hindistan cevizi vb…

HAZIRLANIŞI
Bir su bardağı suyun içinde bademleri 5 dk kaynatın.
Kaynattığınız bademlerin kabuklarını soyup rondoda ya da havanda döverek macun kıvamına getirin.
Bir tencerenin içine bir su bardağı süt, nişasta ve pirinç ununu koyup iyice karıştırın.
Nişasta ve pirinç unu iyice çözüldükten sonra diğer bütün malzemeleri tencereye koyun.
Orta ateşte kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin.
Keşkül kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Bu işlem keşkülün macun gibi olmasını sağlayacaktır. Blendırdan geçirilmediği takdirde içindeki bademlerden dolayı hafif bir pütürlülük oluyor.
Keşkülü soğutmadan servis kaplarına alın. Oda sıcaklığına gelince buz dolabında en az iki saat bekletin.
Servise sunmadan önce üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
Ben çiğ bademi kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurdum. Soğuduktan sonra keşkülün üzerine ekledim. Taze kavrulmuş badem keşküle ayrı bir lezzet kattı.
Afiyet olsun


8 Mart 2015 Pazar

ZENCEFİL VE TARÇINLI KURABİYE









MALZEMELER
125 g tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay bardağı iri kıyılmış fındık
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamına gelene kadar )




HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine yumurta, tereyağı ve zeytinyağını elinizle yoğurun.
Ardından diğer malzemeleri de teker teker ilave edip elinizle yoğurun. En son kulak memesi kıvamına gelene dek un ekleyin.
Yoğurma işlemi bittikten sonra avucunuzun içinde kurabiyelere şekil verin. Biraz yumuşak bir kurabiye hamuru olduğu için kalıpla şekil vermek zor oluyor.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 170 derecede 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsunJ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...