11 Ağustos 2016 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ



MALZEMELER
Yarım su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Sütlacı kaselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin.
Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin.
Afiyet olsun...



NOT: Tarif Arda’nın Mutfağı’ndan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...