22 Ağustos 2016 Pazartesi

İZMİR KÖFTE



MALZEMELER
500 gram kilo kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Yarım bağ doğranmış maydanoz
Tuz, Karabiber, kimyon
3 tane patates
2 tane domates
3 tane sivri biber
Bir yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı koyun. İnce kıyılmış maydanozları ekleyin.
Kıyma, yumurta, salça, galeta unu ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun.
En az bir saat ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletin.
Daha sonra ince uzun şekiller yapın.
Az miktarda sıvıyağda doğranmış patatesleri yarı pişmiş bir şekilde kızartın.
Patateslerin ardından köfteleri de yarı pişmiş şekilde kızartın.
Fırın tepsisinin içine bir patates bir köfte olacak şekilde yan yana dizin.
Salçanın içine 1 su bardağı sıcak su koyup salçayı eritin ve tepsinin üzerine dökün.
Köftelerin üzerine dörde doğranmış domatesleri ve tüm biberleri koyup 220 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...