19 Ağustos 2016 Cuma

SİMİT POĞAÇA




MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çardağı Ayçiçek yağı
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
5 buçuk su bardağı elenmiş un
Kaşar peyniri
Sucuk

ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Yaklaşık 1 su bardağı kavrulmuş susam


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın içine mayayı parçalayarak koyun. Sırasıyla şeker, su, sıvıyağ, süt ve tuzu ekleyip maya eriyene dek karıştırın.
Son olarak elenmiş unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin.
Mayalanan hamurunuzu dokuz eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı elinizle yuvarlak biçimde açıp içine kaşar peyniri ve sucuk dilimleri koyun.
Poğaçaların iki ucunu birleştirip iyice kapatın.
Kapattığınız  yeri aşağıya getirin.
Suyla pekmezi karıştırın.
Bütün poğaçaları yaptıktan sonra önce pekmeze sonra susama batırıp yarım saat tepside bekletin.
Hazırladığınız poğaçaların üzerine bıçakla kesikler atın.
Önceden ısınmış 200 derece alt-üst ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. harika görünüyor nasıl canım çekti :)yeni yazıma beklerim ben de :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...