27 Ağustos 2016 Cumartesi

KIYMALI PİDE TARİFİ


MALZEMELER
8 buçuk su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya ( ya da 1 paket kuru maya )
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık su

KIYMALI İÇ HARÇ İÇİN
500 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN
2 yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın içine unu ve tuzu koyup karıştırın.
Unun ortasını havuz şeklinde açın ve içine süt, maya ve şekeri koyun.
Hamurun ortasında mayayı eritene dek karıştırın.
Maya eridikten sonra yağı ve suyu ilave edin.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eğer hamurunuz elinize yapışıyorsa az bir un ekleyin. Hamur yumuşak olmasına dikkat edin.
Fazla un koyarsanız sert bir hamur elde edersiniz ki bunu istemeyiz.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.

Hamurunuz mayalanırken kıymalı iç harcı hazırlayın.
Soğan, sarımsak ve biberleri rondoda çekin.
Bütün iç harç malzemelerini bir kaba koyup yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatıp buzdolabında bir saat bekletin.

Mayalanan hamuru birkaç saniye yoğurduktan sonra küçük bezeler koparın.
Merdane yardımıyla ince uzun bir şekilde hamurunuzu açın.
Hamur ne çok uzun ne de çok ince olmasın…
Hamurun üzerine kıymalı harçtan koyup kenarlarını dışardan içe doğru elinizle kıvırın.
Kıvırma işlemine uç kenarlardan başlayın. Daha sonra yanları kıvırın.
Kıymalı iç harcı yerleştirdikten sonra hamura ve kıymalı iç harca elinizle bastırın.
Sonrasında hamurların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 225 derece fırında alt-üst ayarda üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.


NOT: Kullanılan su bardağı ölçüsü herkeste farklı olabilir. Bu nedenle un miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi; ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmektir.
-Hamur bir saat mayalandıktan sonra 2-3 dakika daha yoğurulup havasını almanız önemli bir konu. Eğer tekrar yoğurmazsanız hamur mayalanıp kabarmaya devam ediyor.
-Kıymalı iç harcı yerleştirdikten sonra hamura ve kıymalı iç harca elinizle bastırın.
-Kullandığınız kıymanın yağı fazla olursa pişerken kıymalar fırında pişerken küçülüyor. Bunu önlemek için her pideye daha fazla iç malzeme kullanmanız gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...